POTVRĐENA OPTUŽNICA Trojka iz Audija Q7 kod Mostara ukrala 400 maraka u dva objekta, uzeli i daljinske upravljače

Policija
Ilustracija/Hercegovina.info

Županijsko tužiteljstvo HNŽ podiglo je optužnicu protiv Adema Žilića (1986.), iz Tuzle, Nazila Šehića (1980.), iz Tuzle i Arifa Beadinija (1972.), iz Tuzle, zbog osnovane sumnje da su kao supočinitelji počinili produljeno kazneno djelo „teška krađa“ iz čl. 287 st.1 tč. a) KZ F BiH, a koju je dana 10.03.2023. godine Općinski sud u Mostaru u cijelosti potvrdio.

Tužiteljstvo je uz optužnicu predložilo produljenje mjere pritvora optuženima, te je Općinski sud u Mostaru ocijenio da je prijedlog osnovan i dana 14. 3. 2023. godine donio rješenje o produljenju pritvora protv optuženih, jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti kazneno djelo, a za to kazneno djelo može se izreći kazna zatvora u trajanju od 3 (tri) godine ili teža kazna, koji pritvor može trajati najdulje jednu godinu i šest mjeseci računajući od dana potvrđivanja optužnice.

Naime, optuženima se optužnicom stavlja na teret da su se dana 14. 2. 2023. godine oko 23 sati, u Mostaru na adresi Salakovac bb, zajednički i dogovorno, dovezli putničkim motornim vozilom marke Audi A4, u kojem su se nalazili Adem Žilić i Nazil Šehić i putničkim motornim vozilom marke Audi Q 7, kojim je upravljao Arif Beadini, u neposrednu blizinu ugostiteljskog objekta „Fast food Olimpijada“ vl. Z. P. i parkirali vozilo u šumu, te prišli UO, a potom su Adem Žilić i Nazil Šehić, uporabom podesnog alata polomili cilindrični uložak brave na ulaznim metalnim vratima, te izvršili premetačinu stvari i za sebe prisvojili novac u iznosu od oko 150,00 KM, izvjesnu količinu hrane, te dva daljinska upravljača za TV, nakon čega su otišli u trgovinu mješovite robe „Leri“, koja se nalazi na adresi Salakovac bb Mostar, vl. A. M. i koja je u blizini UO „Fast food Olimpijada“, te uporabom podesnog alata otvorili zaštitnu metalnu rešetku koja se nalazila na ulaznim vratima, a potom i vrata, te u unutrašnjosti objekta  izvršili premetačinu stvari i pronašli, te za sebe prisvojili izvjesnu količinu cigareta marke „Mallboro“, „Drina“ i „Rothmans“, novac u iznosu od oko 250,00 KM i nešto sitnog novca u Eurima, na koji način su sebi pribavili protupravnu imovinsku korist, a oštećenima pričinili štetu.

Sva trojica osumnjičenih su višestruki povratnici u počinjenju kaznenih djela protiv imovine.