POTRAGA ZA JUROM PEHAROM SE NASTAVLJA S određenim vozilima i cross motorima širimo staze prema Buhovu

Jure Pehar, potraga
HGSS Čitluk Međugorje

Već devet dana traje potraga za Jurom Peharom (1936.) iz Velikog Ograđenika kod Čitluka. Tijekom vikenda dogodila se i velika akcija u koju se uključilo više stotina spašavatelja iz Bosne i Hercegovine, ali i Hrvatske. Korišteni i dronovi i potražni psi, no, za sada ni to nije pomoglo.

U HGSS Čitluk Međugorje kažu kako se i dalje nastavlja pretraživanje terena.

"Do nedjelje smo radili punom parom. Sada idemo sa smanjenim intenzitetom.  Tražiti nastavljaju samo članovi HGSS hercegovačke stanice."

Do sada su pretražili čak 700 hektara područja.

"Prelazimo ponovno isto područje, samo se sada vraćamo na neke sumnjive lokacije koje treba ponovno pregledati, odnosno pročistiti. S određenim vozilima i cross motorima širimo, staze prema Buhovu, ali i prema Blatnici."

GSS-ovci rade u više ekipa.

"Radimo podijeljeni u skupine. Smjenjujemo se i svak ima svoje zadatke", rekli su za hercegovina.info iz HGSS Čitluk Međugorje stanice koja vodi akciju potrage.

Jure Pehar nestao je na području Velikog Ograđenika i Blatnice, a posljednji put je viđen u svijetlo plavoj košulji, crnim - kratkim hlačama i papučama.

Ukoliko netko ima bilo kakvu informaciju o nestaloj osobi molimo da javi na dežurni broj telefona HGSS Čitluk 064 55 44 33 - poručuju iz GSS BiH.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.