POTRAGA ZA DANKOM Policija pretražuje mjesta koja su ubojicama dobro poznata

Danka Ilić
mondo.rs

Potraga za tijelom djevojčice Danke Ilić (2) iz Bora traje već danima, a kako Blic saznaje, sada se provjeravaju svi šahtovi i rezervoari te prirodni i umjetni sustavi za navodnjavanje jer osumnjičeni za ubojstvo, Dejan Dragijević i Srđan Janković, kao radnici JKP "Vodovod" po prirodi posla dobro poznaju te sustave.

Banjsko polje bilo je ključno mjesto prvih dana potrage za Dankom. Veliki broj policajaca i vatrogasaca i svih ostalih koji su pomagali u potrazi pregledali su šumu i svaki pedalj Banjskog polja - od grmlja, šupa, nedovršenih objekata, pa sve do septičkih jama, bunara i šahtova. No, tijelo nisu našli.

Ubrzo su uhitili dvojicu osumnjičenih - Dejana Dragijevića i Srđana Jankovića. Dragijević je na saslušanju u Višem javnom tužiteljstvu u Zaječaru priznao kako je udavio djevojčicu, a da su mu u premještanju tijela pomogli otac Radoslav i brat Dalibor, koji su također radili u JKP "Vodovod".

Usprkos priznanju Dejana da je počinio ubojstvo, a Dalibora da je pomogao bratu da sakrije tijelo, još se ne zna gdje je sakriveno tijelo djevojčice.

U međuvremenu je Dalibor preminuo u policijskoj postaji tijekom zadržavanja, a policija već danima stoji ispred obiteljske kuće Dragijević u kojoj je ostala samo Dejanova majka Svetlana.