POTRAGA Tijelo izvučeno iz Save nije Matej Periš

POTRAGA Tijelo izvučeno iz Save nije Matej Periš
Tomislav Dubravec/Cropix/Nestali.hr

Iako hrvatska policija nije primila službenu obavijest od kolega iz Srbije, iz izvora bliskih istrazi doznaje se da tijelo koje je proteklog četvrtka izvučeno iz Save u beogradskom naselju Umka u Ulici Dan boraca nije Matej Periš, 27-godišnji Splićanin koji je nestao prije točno tri mjeseca, 31. prosinca prošle godine. Tijelo je bilo u visokoj fazi raspadanja, a nađeni su dijelovi odjeće, crna trenirka i crni prsluk, i upravo je to bilo ključno da se ustanovi da se ne radi o nestalom Mateju Perišu koji je, kako se vidi na posljednjim snimkama nadzornih kamera, trčao u tamnoj majici kratkih rukava i svijetlim tenisicama. Iste takve tenisice imao je i njegov otac i on ih je dostavio beogradskoj policiji kako bi im pomogle u potrazi, javlja Jutarnji list.

Nenad Periš, Matejev otac, nedavno se vratio u Split, ali je i dalje praktički u svakodnevnom kontaktu s policijom u Beogradu koja već treći mjesec traga za njegovim sinom koji je te kobne noći oko 2 sata iz zasad nepoznatog razloga napustio klub Gotik u kojem je bio sa svojim društvom iz Splita. Posljednji je put viđen kako silazi na plato kod savske obale kod restorana Sava nova. Analizirajući tisuće snimaka nadzornih kamera i signale mobitela, istražitelji su zaključili da se objekt koji je snimljen iste noći u Savi poklapa sa signalom mobitela Mateja Periša i da se taj signal gubi negdje kod Velikog ratnog ostrva koje je tijekom istrage detaljno pretraženo.

"Policija profesionalno radi svoj posao, čujem se s njima i, nažalost, zasad nema novih rezultata u potrazi. Ali, ja i dalje vjerujem i nadam se da će potraga dati rezultat i da ćemo doći do istine o Matejevu nestanku. Razgovarao sam opet s njegovim prijateljima koji su bili s njim u Beogradu i oni su i dalje potreseni njegovim nestankom te pokušavamo odgonetnuti što se dogodilo te noći da je Matej onako napustio klub", rekao je Matejev otac Nenad za Jutarnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Beogradska policija je nekoliko dana nakon potrage službeno priopćila da Matejev odlazak iz kluba Gotik u tzv. beton hali nije posljedica nekog sukoba ili kaznenog djela. Hrvatska je policija obavila razgovor i s Matejevim prijateljima, ali i s osobama iz Zadra koje su te noći također bile blizu društva iz Splita. Policija je provjeravala i sve dojave koje su ukazivale da je Matej negdje viđen, analizirala razgovore, ali fizički Matejev mobitel nije pronađen. Potraga s neizvjesnim ishodom za nestalim Splićaninom ulazi u četvrti mjesec, a o njegovu je nestanku obaviješten i Interpol.