POTRAGA SMANJENOG INTEZITETA Petnaesti dan od nestanka Jure Pehara

HGSS potraga
HGSS Čitluk - Međugorje

Petnaesti je dan od kada se gubi svaki trag Juri Peharu (1936.) iz Velikog Ograđenika kod Čitluka. Podsjetimo, Jure Pehar nestao je na području Velikog Ograđenika i Blatnice, a posljednji put viđen je u svijetlo plavoj košulji, crnim kratkim hlačama te crnim papučama.

Spašavatelji su tijekom ovih 15 dana pretražili više od 700 hektara područja, koristili su se potražni psi, dronovi, u pomoć su dolazili i GSS-ovci iz Hrvatske, no za sada ništa nije dalo rezultate.

HGSS potraga

Iz stanice koja vodi ovu potragu HGSS Čitluk - Međugorje kažu nam kako je intenzitet potrage smanjen.

"Radimo sa smanjenim intenzitetom. Svakih par dana ide se na teren i čeka se neki trag od ljudi, lovaca ili nekoga tko bi nas mogao usmjeriti u pravom smjeru. U svaki segment koji smo radili do sada su poslane od tri do pet ekipa i sve je jako dobro pretraženo. Naravno, uvijek u gustom terenu postoji mogućnost da vam jedan dio ostane ne pretražen, no, vjerujte ta mogućnost je vrlo mala."

Kažu kako će sve svoje aktivnosti nastaviti raditi na tom terenu.

"Sve naše stanične aktivnosti prebacit ćemo od sada na to područje. Primjerice, sada će psi imati vježbe, mi ćemo raditi međustaničnu potražnu vježbu i sve ćemo podrediti tom području. Naredni vikend ponovno ćemo skupiti jednu veću ekipu i krenuti u potragu, nećemo odustati" rekli su za hercegovina.info iz HGSS Čitluk - Međugorje.

Ukoliko netko ima bilo kakvu informaciju o nestaloj osobi molimo da javi na dežurni broj telefona HGSS Čitluk 064 55 44 33.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.