POTPISUJE SE PETICIJA Žitelji općina oko granica traže izuzeće ako se ponovno uvede samoizolacija

Granica Hrvatska
Ilustracija

Iz Hrvatske danas stižu informacije da se ponovno razmatra uvođenje strožijih mjera za žitelje BiH i Srbije. Za sada je režim prelaska granica isti, no, pitanje je što će se događati u narednim danima. 

Sukladno tome žitelji općina oko granica traže izuzeće ukoliko ponovno dođe do odluke o samoizolaciji, a čak su i pokrenuli peticiju.

Peticiju je pokrenula grupa građana kojom traži da se stanovnici Ljubuškog, Gruda, Širokog Brijega i Posušja u BiH i stanovnici Vrgorca, Imotskog, Metkovića i Ploča u Hrvatskoj izuzmu od najavljene mjere samoizolacije prilikom prelaska granice.

"Ovim putem, a povodom najave ponovnog uvođenja samoizolacije za osobe koje dolaze s teritorija BiH u RH tražimo da se od eventualnog uvođenja samoizolacije izostave osobe koje imaju prebivalište u navedenim gradovima u BiH izostave od samoizolacije pri ulasku u RH zbog ekstremno dobre epidemiološke situacije u istoj kao da se i žiteljima gore navedenih gradova dozvoli ulazak na teritorij ŽZH bez obaveze odlaska pri povratku u RH.

Gore navedene navode možete provjeriti u svakodnevnoj statistici novozaraženih i trenutno zaraženih u ŽZH te se uvjeriti u nepotrebnost stavljanja žitelja ovih gradova u samoizolaciju.

Kako ne bi došlo do zlouporabe uvjet za prelazak je prebivalište u navedenim gradovima u trajanju najmanje godinu dana ili dokaz u o boravku u istim zadnjih godinu dana.

Unaprijed zahvaljujemo za razmatranje peticije jer će samom spoznajom o broju zaraženih u zadnjih mjesec dana u ŽZH BiH 9 (devet) osoba od kojih je jedna zaražena u RH peticija biti uvažena od strane medicinske struke", stoji u priopćenju.

Peticiju možete OVDJE.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.