POTPISUJE SE PETICIJA Vratimo studente na fakultete

Filozofski fakultet
Hercegovina.info

Grupa studenata na čijem je čelu Dario Hrkać, pokrenula je online peticiju u kojoj traže povratak na fakultete. Žele uspostavu nastave kakva je bila prije pandemije te navode kako svi studenti nemaju uvjete za praćenje online nastave i kako je upijanje znanja preko iste znatno teže.

"Upućujemo ovu peticiju Vladi Županije Zapadnohercegovačke, Vladi Hercegovačko-neretvanske Županije, rektoratu Sveučilišta u Mostaru, te nadležnim javnozdravstvenim i prosvjetnim vlastima i institucijama.

Tražimo da se uspostavi model kakav je i bio prije početka online nastave, za nastavak školovanja studenata.

Kako ekonomija treba nastaviti, tako potpisivanjem ove peticije smatramo da se i obrazovanje treba nastaviti jer trebamo razmišljati o budućnosti, a i posljedicama po studente i njihovu budućnost mentalnog zdravlja, te i o budućnosti na tržištu rada, ali i o budućnosti cijelog našeg društva.

Mnogi kolege nemaju savršene uslove za pohađanje online nastave, te se potpisivanjem ove peticije slažemo da je kvaliteta nastave znatno opala, te nam se čini da će, ukoliko se nastavi ovakva uspostava nastave, još više opasti kvaliteta iste.

Socijalna funkcija obrazovanja ne može biti nadomještena online nastavom.

Imajmo razumijevanja za studente i profesore Prirodno-matematičkih znanosti kojima prenošenje, a i upijanje znanja je iznimno teško (čak i nemoguće) putem online nastave, kao što je i slučaj i na drugim fakultetima.

U slučaju razmatranja i donošenja odluke o nastavku online nastave tražimo da se, onima koji žele da pohađaju nastavu u zgradama fakulteta to i omogući, stoji u objavi..

Peticiju možete potpisati na sljedećem linku.

Sadržaj se učitava...

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.