Posušje se oslobodilo koronavirusa, oboljeli ozdravili, a novih nema

Branko Bago načelnik Općina Posušje
hercegovina.info

Na području općine Posušje više se ne nalazi nijedan aktivni slučaj zaraze koronavirusom. Prema službenim podacima, od do sada zaraženih osoba, tri su u potpunosti izliječene, a jedna je oporavljena. U samoizolaciji se nalazi ukupno 90 osoba, priopćio je Stožer civilne zaštite općine Posušje.

"Dosadašnji uspjeh u borbi s koronavirusom ostvaren je zajedničkim djelovanjem svih odgovornih institucija i građana koji su se, gotovo bez iznimke, pridržavali datih uputa i preporuka. Apeliramo da tako nastavite i dalje. Nažalost, opasnost još vreba na svakome koraku, a u borbi s njom ključan je maksimalan oprez, održavanje propisane udaljenosti, nošenje zaštitnih maski i rukavica te upotreba dezinfekcijskih sredstava", rekao je kazao je načelnik općine Posušje i zapovjednik Stožera civilne zaštite općine Posušje Branko Bago.

Dodao je kako ne smijemo shvatiti ublažavanje mjera kao kraj borbe s pandemijom već kao pretpostavku da su građani razvili svijest kako se odgovorno ponašati i zaštiti sebe i druge.

"To je najvažnija zaštitna mjera od svih jer odgovornost za smjer razvoja ove situacije leži na svakome od nas. Pandemija koronavirusa pokazala je kako teške izazove možemo prebroditi samo solidarnošću, odgovornošću te čuvanjem sebe i drugih oko nas."

"Budimo odgovorni, budimo oprezni i učinimo sve kako nijedan stanovnik Posušja više ne bude zaražen ovim virusom", piše u priopćenju.