POSTIGNUT DOGOVOR U Austriji od 1. studenog na posao jedino cijepljeni, preboljeli i testirani

POSTIGNUT DOGOVOR U Austriji od 1. studenog na posao jedino cijepljeni, preboljeli i testirani
hercegovina.info

"Nakon što je vlada postigla dogovor sa SPÖ-om da podrži 3G pravilo na radnom mjestu u Saveznom vijeću sada je postalo jasno i od kada će se ta odluka početi primjenjivati. Naime, od 1. studenog za odlazak na posao bit će potrebno posjedovanje jednog od 3G pravila (cijepljen, oporavljen, testiran)", javlja kroativ.

“Od 1. studenoga na radnom mjestu mora se osigurati 3G certifikat”, objavila je danas savezna vlada.
Pravilnik bi trebao biti objavljen u četvrtak. “Zaštitite se od korone i cijepite se”, rekao je ministar zdravstva Wolfgang Mückstein.

Nacrt pravilnika Ministarstva zdravstva propisuje da će se pravilo 3G primjenjivati za sve zaposlenike, vlasnike i operatore tvrtki koji bi se mogli susresti s kolegama ili kupcima na radnom mjestu. Za dolazak na radno mjesto potrebno se cijepiti, oporaviti ili imati negativan test na koronavirus. Zaposlenici će sa sobom na radnom mjestu uvijek morati imati dokaz o 3G pravilu.

U slučaju izravnog kontakta s kupcem, s iznimkama kao što su restorani ili sportski objekti, također je potrebno nositi masku ako rizik od infekcije nije minimiziran drugim zaštitnim mjerama.

Još uvijek nije jasno hoće li postojati dodatna pravila poput zahtjeva za maskom samo za one koji su testirani.