POSLOVNI KRAH Osnivač Dormea na rubu bankrota. Zaposlenicima kasne plaće

Sandi Češko Dormeo

Sandi Češko, jedan od najbogatijih Slovenaca poznat kao 'kralj' televizijske prodaje koji je sa svojim brendovima Dormeo, Delimano i Kosmodisk prodro u gotovo svako domaćinstvo u ovom dijelu Europe, potvrdio je slovenskim medijima da se nalazi u poslovnim problemima.

'Osnivač Dormea ​​i ostalih brendova grupe Studio Moderna danas nije želio pred kamere. No, u kratkom telefonskom razgovoru za našu televiziju priznao je da problema u tvrtki ima. Da im kasne plaće zaposlenika i druge obveze. No, priča za njega nije gotova. I da će se do kraja truditi za opstanak tvrtke', navodi portal 24.ur.

Češko je još u studenom, prema ocjenama stručnjaka, bio deseti najbogatiji Slovenac s imetkom većim od 200 milijuna eura. Danas je pak ostao bez robnih marki Dormeo, TopShop i Kosmodisk, koje je navodno zajedno s patentima prodao tvrtki Darka Horvata u Švicarskoj.

Rat u Ukrajini

'Kad je počeo rat u Ukrajini i kada su nas pogodile sankcije. Izgubili smo dva tržišta. Osim toga, izgubili smo i financijskog investitora. Pa smo morali poduzeti određene mjere, a jedna od njih je bila prisilna nagodba u Švicarskoj. I menadžer se odlučio na prodaju brendova koje je kupio Darko Horvat', rekao je Češko u svibnju.

Češko je 2019. već prodao vlasničke udjele Studija Moderna trima investicijskim fondovima. Prošle godine ih je, međutim, otkupio za nepoznatu sumu.