POSEBNA VEZA MOSTARA I MONTEGROTTA "Vidimo što se događa u Ukrajini, ovo je naš način da se Europa ujedini"

Mostar i Montegrotto
hercegovina.info

Na interaktivnom paviljonu Grada Mostara danas je svečano potpisan Sporazum o međusobnoj suradnji Crvenog križa Italije, podružnice Terme Euganee i Crvenog križa Grada Mostara.

"Grad Mostar i grad Montegrotto su gradovi prijatelji i naša suradnja traje još od nesretnih ratnih dana, a njihovo izaslanstvo nam dolazi ovamo svake godine. Prije pandemijskog vremena bili su organizirani odlasci u Italiju, kao i dolazak njihove djece u naš grad. To planiramo ponovno oživjeti"

Organizacija na čelu koje je Silvio, koja se bavi humanitarnim i socijalnim radom te dva crvena križa. Gradovi Mostar i Montegrotto potpisali su sporazum koji obuhvaća sve ove aspekte: suradnja dvaju crvenih križeva, edukacije, odlasci, socijalni i humanitarni rad. Vjerujem da ćemo nastaviti sa suradnjom i dalje", rekao je mostarski gradonačelnik Mario Kordić prilikom potpisivanja sporazuma.

Mostar i Montegrotto

Okupljenima se obratio i Silvio Nardo, predsjednik udruge Auser koja je prisutna u gradu od samog rata.

"Zahvaljujem gradonačelniku Kordiću na prijemu u Mostaru. Danas je, još jednom, obnovljen i potvrđen ugovor koji smo potpisali davno. Došli smo do zaključka da samo zajedničkim naporima možemo napraviti napredak na području ekonomije. Nakon svega što gledamo u Ukrajini i ovo je jedan od načina da se Europa ujedini.

Mostar i Montegrotto

Sporazumom se, uz ostalo, potpisnici obvezuju promovirati i humanitarni rad te organizirati edukacije i aktivnosti koje se odnose na obuke prve pomoći, darivanja krvi, pripremu odgovora na prirodne nepogode ili druge vrste aktivnosti koje organizira crveni križ.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.