POMOGAO POLICIJI DA GA PRONAĐU Austrijanac pokrao radnika iz BiH dok je radio na građevini

gradilište, kran, radnici
Ilustracija/Pexels

Na gradilištu u Verglu, u Tirolu, radniku (31) iz Bosne i Hercegovine jučer su ukrali ruksak s novcem, osobnim dokumentima i mobilnim telefonom.

Kako prenose austrijski mediji, negdje između 7 i 9 ujutro, na jednom gradilištu u Verglu bh. državljaninu ukraden je ruksak koji je prethodno ostavio u svom radnom prostoru. Novčanik, gotovina i mobilni telefon su nestali. Oštećeni je potom prijavio krađu, a policija je odmah pokrenula istragu koja je u startu bila bezuspješna, prenose Nezavisne novine.

Ali, negdje oko 18 sati 31-godišnjak je uspio nazvati vlastiti mobilni i to putem FaceTimea gdje je komunicirao s osobom koja mu nije bila poznata. Srećom, mladić se dosjetio i uspio snimiti screenshot navodnog lopova.

“Tijekom daljnje policijske istrage, osumnjičeni, 53-godišnji Austrijanac je identificiran i pronađen u Verglu”, stoji u priopćenju.

Kod njega su pronađeni osobni dokumenti i novčanik, ali mobilnog nije bilo. Njega je bh. državljanin pronašao kasnije u jednoj prodavnici mobilnih telefona u Verglu.

“Osumnjičeni je rekao da je sporne stvari pronašao slučajno”, rekli su u policiji, dodavši da je pušten da se brani sa slobode.