Živko Budimir: Od desničara do multietničara

... a ovih dana je doživio pravu transformaciju. Od desničara iz HSP-a BiH za kratko je vrijeme postao predsjednik nove multietničke stranke. U ovoj državi je sve moguće, pa i ovakva politička transformacija.

Piše: Petar Zrinski/hercegovina.info

Podsjećamo na neke izjave gospodina predsjednika Federacija i novoizabranog predsjednika SPP BiH.

Ne tako davne 2010. godine, tada kao pravaš koji se borio za prava Hrvata upitio je poziv Željku Komšiću:

"Pozivam Željka Komšića da povuče svoju kandidaturu za hrvatskog člana Predsjedništva i na taj način dopusti hrvatskom narodu da sam izabere svog predstavnika!" Hrvati moraju imati predstavnike koji će se znati i, prije svega, htjeti izboriti za hrvatske interese. Komšić je možda Hrvat po rođenju, ali njegovi postupci ga čine izdajnikom hrvatskog roda"

Danas je Živko Budimir na poziciji Predsjednika Federacije BiH, i na poziciju je došao mimo izborne volje Hrvatskog naroda. Sada valjda Hrvati ipak ne moraju imati predstavnike koji će se znati i htjeti izboriti za hrvatske interese. Da krajnost bude veća Budimir danas ne odbacuje mogućnost suradnje sa čovjekom koji je prije samo par godina bio izdajnik hrvatskog roda. Sve ovo upućuje na jedno, a to je da riječi koje je Budimir ne tako davno uputio Komšiću, trebao uputiti sebi samom. On ne predstavlja Hrvate, Hrvati ga nikada nisu izabrali za predsjednika Federacije.

"Hrvatska stranka prava, i ja osobno, nastavit ćemo se boriti za vraćanje dostojanstva ljudima koji su svoj život riskirali za hrvatski narod", grmio je Živko Budimir.

Tako je govorio prije tri godine, a danas ovako: Ciljevi naše stranke su očuvanje BiH, puna jednakopravnost sva tri konstitutivna naroda i ostalih na cijeloj teritoriji BiH

Toliko od čovjeka koji nam se ne tako davno smiješio sa jumbo plakata sa trobojnicom i sloganom "Neću izdat ja". Danas se on opet smiješi, iza njega je neka druga trobojnica, a slogan je bila samo još jedna predizborna laž.