Žestoki sukobi u HSP-u tresu federalnu koaliciju; Perić: Vlada nikada nije bila bliže padu!

Dopredsjednik HSP-a i delegat Doma naroda FBiH Josip Perić kazao je u razgovoru za „Dnevni avaz" da Federalna vlada nikada nije bila bliže svom padu!

Perić je na ovakav način reagirao nakon žestokog sukoba u stranci Zvonka Jurišića. Razdor u HSP-u, prema Periću, preozbiljan je i vrlo teško će doći do pomirenja, osim ako se ekipa iz Hercegovine ne opameti.

Perić je, nadalje, otvoreno zaprijetio da će ministar financija FBiH Ante Krajina, koji je dio njegove grupe iz Tomislavgrada, napustiti Vladu FBiH.

>>Josip Perlć, dopredsjednik HSP-a BiH: Tražimo smjenu Zvonke Jurišića

- To bi značilo završetak platforme i rekonstrukciju Federalne vlade, što je, prema meni, vrlo blizu realizacije. U tom slučaju, HSP ispada i svih kombinacija i neće ga biti nigdje... Ponavljam, Federalna vlada nikada nije bila bliže padu. A apsolutni krivici za to su HSP i njegovo vodstvo. Krajina je još u petak trebao napustiti Vladu. Nije ju napustio samo iz poštovanja prema premijeru Nerminu Nikšiću, koji je molio da ostanemo u Vladi i da sve drugačije razriješimo. Ante Krajina dio je naše ekipe. Ako odlučimo da napusti Vladu FBiH, on će je napustiti - kazao je Perić za „Avaz".