ZBOG AFERE Milan Kujundžić dao Plenkoviću mandat na raspolaganje

Milan Kujundžić
Patrik Macek/Pixsell

Premijer Andrej Plenković održao je danas sastanak s ministrom zdravstva Milanom Kujundžićem. Ministar je na konferenciji za medije kazao da je premijeru dao mandat na raspolaganje.

"Danas sam s premijerom imao sastanak u krajnje kokrektnom ozračju. Kriv sam jer sam formalno nomotehnički krivo ispunio imovinsku karticu. Pošto sam sve u životu stekao pošteno, nisam bio opterećen formom. Po drugoj strani ništa nisam nelegalno ili moralno sporno učinio. Niz napada kojima se diskreditira moj rad idignitet. Po već viđenom modelu stvara se negativna percepcija. Po broju takozvanih skandala koji izlaze rzvidno je svakome da s radi o orkestriranome napadu odnosno djelovanju interesnih skupina o čemu ću danas također progovoriti. Dokumentacija dokazuje neistinitost napada što ću predati svim mjerodavnim tijelima.Pravda je sporija od medijskih napisa, ali je svakako dostižna. Potrudit ću se svim snagama da je dokažem cjelokupnoj javnosti", kazao je Kujundžić.

"Moj put ministra je težak. Svi te žele maknuti ako nisi dio interesnih skupina. Radio sam pošteno i najbolje što sam znao", kazao je.

"Najjednostavnije bi bilo dati ostavku no moj moral mi neda to učiniti. Stoga sam dogovorio s premijerom da stavljam mandat na raspolaganje", kazao je.

"Dogovorio sa premijerom time out, da stigne dokazati neutemeljenom hajku iza koje, kako kaže ministar Kujundžić, interesne grupacije kojima ne pripada! Stavio je premijeru mandat na raspolaganje.

"Pozivam premijera da to napravi na temelju činjenica, a ne zbog medijskog linča programiranog od interesnih skupina", poručio je ministar.

Zbog afere s imovinom ministra u nedjelju je održan sastanak u Vladi na kojemu mu je navodno rečeno da da ostavku, a iz Vlade su poručili da će sve u vezi toga biti jasnije početkom ovoga tjedna.

- U odlukama koje slijede vodit će računa o stabilnosti Vlade i HDZ-a - poručeno je. Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu provjerava sve napise vezane uz ministra Milana Kujundžića.