ZATRAŽIO DA GA IZBRIŠU IZ HDZ-a Načelnik Vareša Zdravko Marošević podnio ostavku

Zdravko Marošević
Fena

Predsjednik Općinskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine Vareš i načelnik Općine Vareš Zdravko Marošević objavio da je napušta HDZ BiH.

Marošević je općinsku organizaciju obavijestio da daje neopozivu ostavku na mjesto predsjednika OO HDZ BiH Vareš te zahtijeva da ga izbrišu iz članstva u toj stranci, prenosi Fena.

"Morao donijeti ovu odluku"

"Na temelju posljednjih događaja u Županijskom odboru HDZ-a ZDŽ, na temelju ponašanja dužnosnika HDZ-a u županijskoj i federalnoj vlasti prema Općini Vareš i općinskom načelniku, na ovu odluku, s velikim žaljenjem, morao sam se odlučiti.

Kao zamjenik predsjednika OO HDZ-a BiH ZDŽ, zajedno s predsjednikom OO, gospodinom Ivom Tadićem, vodio sam OO s velikim uspjesima. Naime, osigurali smo sudjelovanje u Vladi ZDŽ, osigurali smo tri načelničke pozicije u ZDŽ iz HDZ-a, izabrali tri zastupnika u Skupštini ZDŽ, donosili odluke većinskog, postavili kadrove u upravne odbore i postavili direktore zahvaljujući dobroj suradnji u Vladi ZDŽ-a, osigurali sredstva za mnoge projekte u svim općinama, pomogli udruženja i vjerske ustanove, osigurali zastupnika u Domu naroda FBiH", istaknuo je Marošević.

Sve to, naglasio je, nije bilo dovoljno i grupacija oko člana Predsjedništva HDZ-a BiH Mate Zovke utječe kod predsjednika HDZ-a BiH da na svoju volju promijeni izbornu listu za Skupštinu ZDŽ za izbore 2022. godine i da po "njihovoj samovolji se stavi jedan kandidat koji nema iza sebe nikakve rezultate ni iskustvo".

Organizirao politički život Hrvata

"Također, po istom principu, formirana je formula za izbor OO, tj. po samovolji Mate Zovke, člana Predsjedništva HDZ-a BiH. Po toj su formuli odabrali OO HDZ-a BiH, koji ne odražava volju hrvatskog naroda i koji nema potrebnu teritorijalnu zastupljenost.

Nažalost, napominjem da Općinski odbor HDZ-a BiH Vareš vodim više od 20 godina, da sam organizirao politički život Hrvata, otklonio razjedinjenost hrvatskog naroda u Varešu, osigurao sudjelovanje u vlasti na općinskoj razini.

Kao načelnik sam organizirao život u Varešu na dobrobit svih građana, iz proračuna ravnopravno financirao sve vjerske zajednice, sva udruženja proistekla iz rata kao i mnoge druge udruge i ustanove od interesa za Hrvate iz susjednih općina koje se nemaju ni na koga osloniti osim na OO HDZ-a BiH Vareš i mene kao načelnika Općine Vareš", podvukao je Marošević.

"Suluda politika"

S velikim žaljenjem, dodao je, mora istaknuti da je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, “prihvatio suludu politiku njegovog bliskog suradnika Mate Zovke”. Bivšim stranačkim prijateljima i OO HDZ-a BiH Vareš zaželio je da uspješno rade i da izaberu svoje novo rukovodstvo te najavio da će im uvijek biti prijatelj i biti na raspolaganju.

"Ostat ću uvijek vjeran, kako svom hrvatskome narodu tako i svim građanima općine Vareš i BiH. Nastavit ću raditi ono zbog čega sam i ušao u HDZ, branit ću interese Hrvata u Varešu kao i u cijeloj BiH, kao i svih građana BiH, sve u interesu boljeg i ljepšeg življenja i sigurne budućnosti. To je moja ljudska zadaća koja ne poznaje druge vrijednosti, koja ne zna biti licemjerna i dvolična", poručio je u svojoj ostavci Marošević.

Podsjetimo, prošlog tjedna ostavku podnio Ivo Tadić, zastupnik HDZ-a BiH u Skupštini ZDŽ te Domu naroda Parlamenta Federacije BiH.