Za Boljitak: Spora pravda, najveća je nepravda

U jutarnjim satima 10.04.2001. godine, ispred obiteljske kuće Lijanović u Širokom Brijegu, tada je aktivirana eksplozivna naprava. Tim činom, ugroženi su životi svih ljudi koji su bili u blizini, te je oštećena pomenuta kuća, a uništen je i automobil oca predsjednika Narodne stranke Radom za boljitak, gospodina Stipe Ivankovića Lijana.

Niti nakon 11 punih godina počinitelji ovog terorističkog čina i pokušaja atentata, nisu pronađeni.  Očito je da nije bilo interesa da se ovaj slučaj do kraja istraži, kao ni da se pronađu odgovorni za napad i adekvatno ih se procesuira. Oni koji su trebali rasvijetliti ovaj slučaj, takvim odnosom potvrđuju da su bili uz počinitelje. Javnost podsjećamo kako su prošli i kako su tretirani oni koji promoviraju etničku suradnju i ekonomski oporavak u Bosni i Hercegovini. Također podsjećamo da ni nakon 11 godina, a ni tada naša borba za demokratiju i provedbu načela Narodne stranke Radom za boljitak ni najmanje nije pokolebana, te da ćemo istrajati u toj borbi.

Po 11 put, upućujemo apel nadležnim institucijama da ovaj slučaj riješe u cijelosti i pokažu da u Bosni i Hercegovini građani mogu računati na svoju sigurnost od strane onih koji su za to plaćeni njihovim novcem.

Također, upućujemo apel na rješavanje svih ostalih terorističkih napada i pokušaja atentata u ovoj zemlji, stoji u priopćenju Ured za odnose s javnošću Narodne stranke Radom za boljitak.