VUČIĆU STIGAO POZIV Uvedite sankcije Rusiji

Rade Basta
Tanjug

Predsjednik pokreta 'Europski put - Basta' Rade Basta pozvao je danas rukovodstvo Srbije, prije svih predsjednika Aleksandra Vučića i ministra vanjskih poslova Ivicu Dačića, da ozbiljnije razmotre uvođenje sankcija Ruskoj Federaciji zbog agresije na suverenu zemlju Ukrajinu.

Basta je dodao da Srbija više nema vremena za čekanje i da ne smije propustiti još jednu priliku da se svrsta u red civiliziranih zapadnih zemalja, prenosi N1. "Ne treba brzo i nepromišljeno donositi odluke, ali ne treba ni kasno. Srbija 30 godina kasno donosi odluke koje su u njenom interesu.

'Kasno Marko na Kosovo stiže' je naša gorka sudbina. Zato hitno uvedite sankcije Rusiji i konačno usmjerite Srbiju ka pravim vrijednostima", rekao je Basta. Dodao je da je dosta vođenja pogubne politike koja je vođena posljednjih 30 godina jer narod više to ne želi.

"Našoj djeci treba dati sliku normalnog zapadnog i uređenog društva jer djeca od prije 30 godina, nažalost, ne znaju šta je normalno društvo. Europski put Srbije nema alternativu", poručio je Basta Vučiću i Dačiću.