VLADA HNŽ DEMANTIRA Nijednom riječju nije spomenuto zatvaranje županije

vlada hnz

Nakon jučerašnjeg čina potpisivanja Kolektivnog ugovora između Vlade Hercegovačko - neretvanske županije (HNŽ) i Sindikata policije HNŽ odnosno nakon konferencije za medije koja je potom uslijedila, danas se u dijelu medija pojavila iskrivljena informacija na koju, s ciljem istinitog informiranja javnosti, reagiraju iz Vlade HNŽ.

"Naime, dio medija danas je objavio vijest o tomu da je predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije dr. sc. Nevenko Herceg najavio 'mogućnost zatvaranja Županije' i da je komentirao kako 'u Hercegovinu na lude provode vikendima dolaze i iz Hrvatske'. 

Niti jedna od navedenih tvrdnji nije točna odnosno, odgovarajući na konkretan novinarski upit o stanju s pandemijom koronavirusa u HNŽ, predsjednik Herceg niti jednom riječju nije spomenuo mogućnost 'zatvaranja Županije' niti je govorio o dolascima posjetitelja iz drugih sredina u HNŽ.

S obzirom na veliki broj jučer nazočnih medija na samoj konferenciji, predsjednikove izjave dokumentirane su i video i audio zapisima i, stoga, lako je provjerljiva istinitost navoda iz ove službene reakcije Odjela za odnose s javnošću Vlade HNŽ-a. 

Ovim putom još jednom apeliramo na kolege novinare da prenošenju izjava pristupaju s oprezom i maksimalnom preciznošću kako bismo ubuduće izbjegli slične nesporazume koji mogu izazvati nelagodu i uznemirenost zainteresirane javnosti", navodi se u demantiju koji je objavljen na stranici Vlade HNŽ.