Vlada FBiH za područje ŽZH razvrstala lokalne u regionalne ceste

Vlada FBiH 267 sjednica
Vlada FBiH

Vlada FBiH je na današnjoj sjednici usvojila godišnji izvješće o poslovanju J.P. Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo za 2019. godinu, s pratećim dokumentima.

Usvojivši analizu stanja i prijedlog Federalne uprave za inspekcijske poslove da se izvrši kadrovsko jačanje poljoprivrednog inspektorata i poboljša funkcionalnost organizacijskih jedinica nadležnih za nadzore u oblasti zaštite zdravlja bilja, Vlada FBiH danas je utvrdila potrebu za dodatnom kadrovskom popunjenošću ove uprave s federalnim inspektorima u poljoprivrednoj oblasti u razdoblju od 2022. do 2024. godine. 

Federalna vlada je, na inicijativu Ministarstva gospodarstva - Sektora prometa i veza županije Zapadnohercegovačke, donijela Odluku o razvrstavanju lokalnih u regionalne ceste na ovom području. Riječ je o osam lokalnih cesta ukupne dužine 86,95 kilometara, a razvrstavanje je urađeno na osnovu Uredbe o mjerilima i kriterijima za razvrstavanje javnih cesta, po kojoj se u regionalne ceste razvrstavaju i one koje povezuju sjedišta županije s gradovima i općinskim sjedištima.

Vlada je usvojila informaciju o nedovoljnom i neadekvatnom smještajnom kapacitetu Federalne uprave policije i zadužila je da, zajedno sa nadležnim organima, iznađu objekte, koji su vlasništvo Vlade FBiH, a u kojima bi se smjestile organizacijske jedinice FUP-a.

Također, usvojen je i kvartalni izvješće o provedbi Projekta 'Energetska efikasnost u BiH' za Federaciju BiH (AF - dodatno financiranje) za razdoblje siječanj - ožujak 2021. godine, navedeno je iz Ureda za informiranje Vlade FBiH.