VISOKI PREDSTAVNIK "Situacija je ozbiljna, ukoliko se stvari ne pomaknu s mjesta morat ćemo djelovati"

VISOKI PREDSTAVNIK "Situacija je ozbiljna, ukoliko se stvari ne pomaknu s mjesta morat ćemo djelovati"
EPA

Visoki predstavnik Christian Schmidt izvijestio je članove Odbora za pitanja EU njemačkog Bundestaga o trenutnoj situaciji u Bosni i Hercegovini.

Nakon današnje diskusije u Berlinu, visoki predstavnik i predsjedavajući Odbora Anton Hofreiter dali su sljedeću izjavu:

Situacija u BiH je zabrinjavajuća, jer blokada institucija i politička nespremnost na konstruktivnu suradnju drastično pogoršavaju život ljudi u BiH i ugrožavaju perspektivu te zemlje. Jedna stvar mora biti jasna svima na terenu: ukoliko se stvari ne pomaknu s mjesta, međunarodna zajednica i visoki predstavnik nastavit će djelovati”, javlja N1.

“Neće uspjeti taktika nekih političara u zemlji da samo šute u nadi da ćemo izgubiti zanimanje. I dalje ćemo pažljivo pratiti situaciju i, uz konzultacije s međunarodnom zajednicom, razmotriti da li je potrebno poduzeti korake i koji su to koraci. O tome se slažu sve poslaničke grupe u Bundestagu”, zaključuje se u zajedničkoj izjavi visokog predstavnika i  predsjedavajućeg Odbora za pitanja EU njemačkog Bundestaga.