Više bh. sportaša na izborima nego na Olimpijskim igrama

Više bh. sportaša na izborima nego na Olimpijskim igrama

Kada se na jednome mjestu spomenu imena Nenada Markovića, Samira Lerića, Damira Mirkovića i Elmedina Dine Konakovića, svima će prva asocijacija biti košarkaški meč. Međutim, ovaj put se trojica proslavljenih bh. košarkaša natječu u političkoj utakmici, a osim njih, na kandidacijskim listama stranaka za predstojeće izbore nalazi se još najmanje desetak uspješnih i poznatih sportaša.

I sportaši na listama

Osim Lerića, nekadašnjeg bh. reprezentativca i aktualnog igrača HKK Čapljina, koji je kandidat SBB-a, za državni Parlament se natječe i kapetan reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci Sabahudin Delalić, kao kandidat SDA. Svoje mjesto u Parlamentu FBiH traži bivši košarkaš Damir Mirković, također kandidat SDA, dok se za ulazak u županijske parlamente natječu njegov stranački kolega boksač Salko Zildžić, strijelac Nedžad Fazlija i bivši košarkaš Nenad Marković iz SDP-a.

Popis sportaša koji su kandidati na predstojećim izborima zaključuju direktor muške košarkaške reprezentacije BiH Elmedin Dino Konaković (SDA), bivša klizačica Bibija Kerla (Naša stranka) i profesionalna boksačica Irma Balijagić (LDS-E5).

Stranke ovaj put računaju i na imena iz svijeta televizije i glazbe, pa tako vrlo visoko na listi SBB-a za državni Parlament kotira nekadašnja pjevačica, a potom i televizijska urednica Ismeta Dervoz. Pop-pjevačica Alma Čardžić i ovaj će put predvoditi sarajevsku listu kandidata NS-a Radom za boljitak za Parlament Federacije BiH, dok će njezin folk kolega Muharem Serbezovski pokušati izboriti ulazak u županijski parlament u Sarajevu. Ali ovaj put kao kandidat BPS-a Sefera Halilovića. Na listama za županijski parlament nalaze se i vođa zbora sarajevske Opere Dario Vučić (SBiH), prvak sarajevske Opere Ivica Šarić (SDA) i kantautor Vladimir Podany (SBB).

Televizijska lica

Na ulazak u politiku odlučili su se i televizijski voditelji Enver Šadinlija (SBiH) i Segmedina Srna-Bajramović (SDP), dok su još ranije tim putom krenule balerina Edina Papo (SDP) i misica Daniela Vinš (LDS -E5).

izvor: Dejan Jazvić / vecernji.ba