FOTO  Ovo su najbolje sportašice i sportaši u Ljubuškom

Najbolji sportaši Ljubuškog
Hercegovina.info

Sinoć je u hotelu „Bigeste“ održana svečanost proglašenja najboljih sportaša Grada Ljubuškog za 2023. godinu. Najbolji među najboljima birani su u sedam kategorija. Titule najboljeg mladog sportaša i sportašice u kategoriji juniora, najbolje sportašice i sportaša, najboljeg sportskog kluba te najuspješnijeg trenera dodijeljene su u sklopu svečanosti, dok su posebna priznanja rezervirana za one čiji su godišnji i višegodišnji doprinos ostavili neizbrisiv trag u promicanju sportskog duha Ljubuškog.

Najbolji sportaši Ljubuškog
 
Titula najbolje Juniorke pripala je Ivani Bebek.

„Jako sam sretna, volim rukomet i ovo mi je vjetar u leđa da se borim još jače, dobila sam još više motivacije kad znam da je se svaka kap znoja isplatila. Želim izraziti iskrenu zahvalnost svom mentoru, članovima tima i klubu, jer bez njihove podrške ovaj uspjeh ne bi bio moguć. Nastavit ću raditi naporno i biti predana kako bih ostvarila još veće uspjehe u budućnosti“, izjavila je Bebek za Hercegovina.info.
 
Kako smo sinoć saznali, Ivana Bebek rođena je 19. svibnja 2010. godine. Ova izuzetno talentirana učenica osmog razreda Osnovne škole Tin Ujević u Vitini, svojim rukometnim umijećem ostavlja snažan pečat u sportskom svijetu. Već od prvog razreda posvećuje se rukometu, a svoj trud i predanost redovito iskazuje na treninzima Rukometne akademije Izviđač.
 
Ivana je ne samo redovita na svim treninzima, već i s ponosom nosi kapetansku traku svoje ekipe mlađih kadetkinja. Njezin izniman talent i predan rad rezultirali su time da postane prvakinja Bosne i Hercegovine u kategoriji mlađih kadetkinja. Osim toga, ova mlada Ljubušanka istaknula se i kao najbolja igračica u toj prestižnoj kategoriji u cijeloj zemlji.
 
Najboljim Juniorom proglašen je Meris Ajeti.

„Nemoguće je opisati radost koju osjećam, no ovo je tek početak. Nadam se da će u budućnosti biti još mnogo trenutaka za slavlje i da ću uspjeti prijeći na višu razinu boksa. Moja obitelj je presretna i svi su zadovoljni sa mnom, a to ovaj trenutak čini još posebnijim, jer njihova sreća je najbolja nagrada. Vjerujem u vlastiti potencijal i uvjeren sam da će trud i predanost na treninzima rezultirati još većim uspjesima“, izjavio je Ajeti za naš portal.

Najbolji sportaši Ljubuškog
 
Inače, Meris je rođen 6. listopada 2006., i po svemu sudeći, istinski je ponos Kluba borilačkih vještina Ljubuški. Pod mentorstvom trenera Denisa Rakića i Ive Bilića, Meris je zasjao na sportskom nebu postavši omladinski prvak Bosne i Hercegovine u amaterskom boksu na natjecanju održanom u Banjoj Luci u ožujku prošle godine.
 
Najbolji junior je također i Mislav Ćutuk.

Mislav sinoć nije bio prisutan tako da je nagradu umjesto njega preuzeo Mislavov brat.
 
Mislav je rođen 25. siječnja 2007. godine, a svoju je nogometnu karijeru započeo ni manje ni više nego u NK Bigeste Ljubuški. Nakon toga, prelazi u ŠN AS Međugorje, a sa samo 12 godina odlučuje se pridružiti prestižnom NK Dinamo Zagreb. Osim što je postao važan član Dinamove momčadi, brzo je stekao priznanje i poziv za predstavljanje Hrvatske u reprezentaciji U15, U16 i U17. Svojim iznimnim talentom, Mislav je postao dvostruki najbolji strijelac kluba, kako u prvenstvu tako i u kupu Hrvatske, tijekom dvije uzastopne godine. Njegova karijera ubrzo privlači pažnju vrhunskih europskih klubova, koji ga sada pažljivo prate. Uz sjajan put koji je već prešao, ovaj mladi Ljubušak obećava sjajnu budućnost u svijetu nogometa, pružajući razlog za ponos svim svojim sugrađanima.

Najbolji sportaši Ljubuškog
 
Za najbolju sportašicu proglašena je Matea Šumelj.

„Htjela bih se zahvalit svima koji su glasali za mene, ovo je velika stvar za mene, moj trud i rad su se isplatili. Hvala svim mojim trenerima koji su bili uz mene od mojih prvih treninga pa sve do sad, a mnogo ih je bilo od Ljubuškog, Tuzle pa sada u Grudama. Hvala mojoj ekipi HRK Grude jer i oni su jednim dijelom našim dobrim igrama zaslužni za ovu nagradu. I hvala mojoj obitelji koja je uvijek uz mene i koja me podržava u svemu“, kazala je ova talentirana Ljubušanka za Hercegovina.info.

Najbolji sportaši Ljubuškog
 
Prema onome što smo doznali sinoć, Matea je rođena 15. lipnja 1997., a svoj je rukometni put započela još 2006. godine. Tijekom niza godina posvećenog treniranja, u sezoni 2023. ostvarila je izuzetan uspjeh osvojivši Premier ligu BiH i Kup BiH s ekipom RK Grude, gdje dijeli teren sa sestrom blizankom, Martinom. Zanimljivo je napomenuti da su zajedno igrale u Izviđaču, Jedinstvu, te sada u Grudama, stvarajući snažnu povezanost kroz rukometnu karijeru.
 
Matea se ističe kao jedna od najboljih strijelaca svoje ekipe, a njezina predanost dovela ju je do sudjelovanja u seniorskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Unatoč svojim sportskim obvezama, Matea je i aktivna kao sudac u rukometu, baš kao i njena sestra blizanka.
 
 Za najboljeg sportaša proglašen je Josip Šarac.

Inače, Šarac je član seniorske rukometne reprezentacije Hrvatske, kao i kluba Göppingen u Njemačkoj, i ističe se kao najbolji igrač svoje momčadi. Sudjelujući s klubom u završnici Europske Lige pokazao se kao jedan od najboljih lijevih bekova u najjačoj ligi svijeta. Unatoč ozljedi koljena, Josip se uspješno vratio na teren, pružajući nadu u daljnji njegov napredak i uspjehe.

Najbolji sportaši Ljubuškog
 
Na završetku svečanosti, titulu najboljeg sportskog kluba ponijela je ekipa RK Izviđač, dok je za najuspješnijeg trenera proglašen Toni Čolina. „Volio bih da postavimo ljestvice koje će mlađe generacije pratiti, jer nama su jako visoko postavili ljestvice svi naši prethodnici. Imamo veliku odgovornost i privilegiju biti dijelom ovog kolektiva“, kazao je sinoć Čolina.  

Na kraju, posebno priznanje za izniman doprinos promicanju sportskog duha u Ljubuškom dodijeljeno je Harisu Jakiću.
 
U glazbenom dijelu večeri nastupili su učenici osnovne i srednje Glazbene škole Ljubuški, Ivan Gabrijel Pavlović na trubi uz klavirsku pratnju profesora Marka Petkovića te Mihael Rašić na gitari.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.