UZRUJANI ZELENIKA Ako vam je do cirkusa, eno ga na Bišću polju, ima i ringišpil i tobogan

Ivan Zelenika
Hercegovina.info

Po treći put danas je prekinuta sjednica Gradskog vijeća Grada Mostara. Ovoga puta sjednica je prekinuta na zahtjev Naše stranke i Irme Baralije, koji su iznijeli svoju ideju 'rotirajućeg gradonačelnika', a zatim i prekid zbog daljnjih konzultacija.

Vidno ljutiti i uzrujan predsjednik Gradskog vijeća Grada Mostara Ivan Zelenika izašao je pred novinare.

"Ovo što se danas dogodilo u režiji BH Bloka, a vjerojatno i njihovih partnera iz Koalicije za Mostar zaista je neprihvatljivo meni kao mladom čovjeku. Ovdje u Vijećnici imamo tri vjenčanja i umjesto da smo danas ovdje razgovarali kako ćemo  pomoći tim mladim ljudima da priskrbe prvu nekretninu i osiguramo  budućnost njima i njihovoj djeci, mi ovdje ispunjavamo nečije dječačke ili djevojačke snove jer je netko sanjao da bi trebao biti gradonačelnik. Uvodimo praksu da svatko na svakoj sjednici može dobiti što želi i da nekakve snove može ispuniti. Gospodo i gospođe od danas nećemo. S građanima Mostara se od danas nećete igrati, sa mnom osobno se nećete igrati jer ovo nije cirkus. Ako ste željeli cirkus eno na Bišću polju i ringišpil i tobogan i svega ostalog. Građanima grada Mostara ovo zaista ne treba. U kampanji su vam bila puna usta Bosne i Hercegovine, Mostara i multietničnosti, a sada dolazimo u situaciju da svatko može biti gradonačelnik, a samo ne Hrvat. O čemu pričate, s kim se igrate i koga zavaravate? Kao predsjedniku Gradskog vijeća meni to nije jasno. Ničije želje se više neće ispunjavati u Gradskom vijeću Grada Mostara", rekao je Zelenika u jednom dahu te dodao zbog koga je prekinuta sjednica.

"Sjednica je prekinuta na zahtjev Naše stranke. Ja kao predsjednik Vijeća moram tome udovoljiti."

Na pitanje o ideji 'rotirajućeg gradonačelnika' Zelenika je kazao:

"Taj prijedlog nije utemeljen na ničemu. Ako će se kolegica Baralija igrati na ovaj način, onda nije trebala ulaziti u Gradsko vijeće", zaključio je uzrujani predsjednik Gradskog vijeća Grada Mostara.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.