Uspostava vlasti bez onih koji ne podržavaju platformu

Na početku pregovora je jasno istaknuto kako je platforma otvorena i za sve druge stranke koje žele biti dio vlasti, no svi rokovi za to polako ističu. Mišljenja smo kako više nemamo što čekati, nego odlučno krenuti u realizaciju platforme'' izjavio je danas nakon sastanka stranaka potpisnica platforme u Mostaru Mladen Ivanković Lijanović, predsjednik Narodne stranke Radom za boljitak.

Na sastanku je istaknuto kako će četiri stranke Narodna stranka Radom za boljitak, HSP, SDP i SDA čini okosnicu vlasti na nivou Federacije BiH, ali da je prvo nužno konstituiranje Skupština u preostale četiri županije kako bi se mogli izabrati delegati u Domu Naroda FBiH.

''U narednom ćemo periodu intenzivnije vršiti pritisak na one koji koče konstituiranje vlasti u BiH kako bi još više razotkrili tko su te osobe i stranke koje ne žele da BiH konačno krene naprijed. Stranke potpisnice platforme su dogovorile tko ide u kolegij Doma Naroda Federacije, no moramo sačekati konstituiranje Skupština u preostale četiri županije, gdje ćemo preko naših zastupnika svim pravnim normama i ustavima županija inzistirati na njihovom konstituiranju kako bi u što kraćem roku krenuli u realizaciju svih zadanih ciljeva platforme'' zaključio je Lijanović.