U HERCEGOVINU PO GLASOVE Evo koju Hercegovku će HDZ suprostaviti generalu Glasnoviću

Željko Glasnović
FaH

Osim što će se sa Škorom sučeljavati po izbornim jedinicama u Hrvatskoj, HDZ-u će Škoro biti izazov i zbog glasača u Bosni i Hercegovini, koje je na prethodnim parlamentarnim izborima uspješno mobilizirao Milijan Brkić.

Budući da Plenković na Brkića više ne računa pitanje je na koji će način i s kime ići na glasove koji su se sve do posljednjih izbora doimali kao sigurni.

HDZ će pokušati osvojiti sva tri zastupnika iz takozvane dijaspore”, kaže izvor iz HDZ-a za Dnevno.hr. Dodaje kako će nastojati smanjiti šanse Željka Glasnovića koji je 2016.godine kao nezavisni zastupnik s 5211 glasova ušao u Sabor.

HDZ-u će biti cilj podignuti odaziv na izbore. Dodaje i kako je Plenkovićeva vlada u ovom mandatu puno učinila za Hrvate u BiH.

Pa pogledajte koliko smo samo u doba korone dali za mostarsku bolnicu, ne treba nam Brkić da bi mobilizirali naše birače, a osim toga što je točno Glasnović u svojem mandatu učinio za hrvatski narod u BiH? To će i biti naš najsnažniji adut u kampanji, objasniti ćemo narodu na koji se način borimo za njih, uvjereni smo da ćemo dobro proći”, otkrivajući kako bi HDZ-ova snažna karika u ovoj izbornoj jedinici mogla biti Zdravka Bušić.

Mislimo da će ona uspješno parirati Glasnoviću, ona je iz Hercegovine, u tom je kraju cjenjena, konzervativka je, ali umjerena, vjerujemo da je ona naš najsnažniji adut”..