TEGELTIJA REAGIRAO NA DUBROVAČKA PISMA Umjesto Trebinja, spominjao odlagalište otpada na drugom kraju BiH

Zoran Tegeltija, Vijeće ministara, Zoran Tegeltija, Trebinje,  Trgovska gora, zračna luka, aerodrom

Predsjedavajući Vijeća ministara Zoran Tegeltija zaprimio je pismo gradonačelnika Dubrovnika Mate Frankovića koje se odnosi na donošenje Memoranduma između Vijeća ministara i Vlade Srbije kojim se 'utvrđuju osnovni pravci buduće suradnje, s ciljem realizacije projekta 'Izgradnja zračne luke Trebinje'', potvrđeno je Srni u kabinetu predsjedavajućeg Vijeća ministara.

Na pitanje Srne da prokomentira pismo Frankovića u kome traži da bude obustavljena izgradnja zračne luke u Trebinju, Tegeltija je rekao da zahvaljuje gradonačelniku Dubrovnika na podsjećanju na potpisani Sporazum prekogranične suradnje između Vijeća ministara i Republike Hrvatske, koji je posebno važan za građane BiH kada je riječ o izgradnji odlagališta radioaktivnog otapada u Trgovskoj gori, a koja ni malo ne doprinosi unaprjeđenju dobrosusjedskih odnosa.

Predsjedavajući Vijeća ministara naglasio je da izbor lokacije za odlagalište u najmanju ruku poteže ne samo ekološki značajno pitanje, nego i pitanje ugrožavanja zdravlja građana koji naseljavaju ovu regiju.

"Vijeće ministara i ja kao predsjedavajući od početka svog mandata opredijeljeni smo da, u skladu sa svojim nadležnostima, zajedno sa vladama entiteta radimo na unaprjeđenju gospodarskog ambijenata oba entiteta, ali i za jačanje regionalne suradnje", istaknuo je predsjedavajući Tegeltija.

On je iskazao spremnost za razgovor sa Vladom Hrvatske i drugim zemljama regije o svim otvorenim pitanjima koja postoje, kao i o svim oblicima suradnje koja su od značaja za sve građane.

"Radujem se uspjehu i napretku svake zemlje koja radi za dobrobit svojih građana. Posebno se radujem uspjesima naših susjeda, jer njihov napredak znači napredak i za nas u BiH. Ne razumijem zašto se gradonačelnik Dubrovnika ne raduje izgradnji zračne luke u Trebinju s obzirom na ekonomski značaj koji njegova izgradnja ima ne samo za Trebinje, već za cijelu Republiku Srpsku i BiH", rekao je Tegeltija.