'Tadić i Josipović izribali Komšića'

Predsjednici Srbije i Hrvatske na sastanku sa članovima Predsjedništva BiH skrenuli su pažnju Željku Komšiću da prestane da ih bez povoda optužuje da se miješaju u unutarnje stvari BiH

Iako je sastanak protekao u prijateljskom tonovima, hrvatski predsednik Ivo Josipović nije propustio da uz pomoć lidera Srbije „natrlja nos" predsjedavajućem Predsjedništva BiH Željku Komšiću zbog optužbi da se on i predsjednik Tadić mešaju u unutarnja pitanja BiH bez nazočnosti predstavnika BiH.

Komšiću nije bio po volji nastup lidera Hrvatske, koji je imao i podršku predsjednika Srbije, ali se uzdržao od konfrontacije s njim. Umjesto toga, Komšić je upadljivo pomirljivim tonom rekao da su brionski razgovori lidera bili „veoma iskreni i bez držanja figa u džepu".

Podsjetimo, Željko Komšić proteklih mjeseci nije propuštao apsolutno nijednu priliku da „zaspe  drvlje i kamenje" po hrvatskom predsjedniku zbog njegovog zalaganja da se vodeće hrvatske partije u BiH ne isključuju iz razgovora o formiranju vlasti u FBiH. Komšić je istovremeno prozivao i Tadića zbog podrške predsjedniku Srpske Miloradu Dodiku.

blic.rs