Supruga Nine Raspudića rodom je Vrgorčanka, evo zašto će i ona u politiku

Marija Selak Raspudić, prije nekoliko dana je objavila kako ulazi u politiku, točnije u MOST.

"Demokracija u Hrvatskoj je ugrožena. Postoje trenuci, a ovo teško proljeće zasigurno je jedno od njih kada se svaki slobodan građanin ove zemlje zapita treba li i dalje podnositi pasivnu zlouporabu vlasti ili se treba i sam uključiti u političke procese", rekla je Marija u video predstavljanju na stranicama MOST-a.

Jednako, tako dodala je da je ugled Hrvatskog sabora srozan političkim trgovinama te da je pogažena politička volja građana, da se onemogućavaju referendumi, elektroničko i dopisno glasovanje, a izbori raspisuju usred pandemije.

Supruga Nine Raspudića, rođena je u Zagrebu 1982. godine, a korijene vuče iz Vrgorca.

Dolazi iz obitelji koja je visokoobrazovana. Njezini roditelji su profesori, jedan brat i sestra su programeri, dok je drugi brat arhitekt.

Marija je filozofkinja i bioetičara. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, studij filozofije, hrvatskog jezika i književnosti. U Hrvatskoj javnosti poznata je kao jedna od najistaknutijih filozofa i filozofkinja novije generacije.

Lijevi mediji je opisuju kao desničarku, na što je Marija Selak Raspudić jednom prigodom odgovorila:

"Meni je potpuno svejedno, ja se nikad nisam javno legitimirala kao desničarka niti sam se, a možda je to veći problem, legitimirala kao ljevičarka jer mislim da bi mi to omogućilo poziciju nekakve moralne superiornosti, što je ono od čega bi svako misleće biće trebalo bježati. Drugi je problem to što kad vi kažete desničarka netko drugi najčešće misli dvije stvari - prva je psovka, a druga je pokušaj eliminacije mene iz javnog diskursa. Time se zapravo želi reći da sve što ja govorim ne vrijedi ništa."

Po pitanju jednog od najvažnijih svjetonazorskih pitanja, pobačaja, Marija se u jednom od nedavnih intervjua kazala:

"Banalizacija cijele rasprave o pobačaju, u kojoj se on u javnosti često prezentira kao nekakvo superemancipacijsko žensko pravo poput nošenja minica, izaziva mi nelagodu jer je već i samo razmišljanje o pobačaju jedna od najvećih tragedija koja može zadesiti i ženu i muškarca."

Marija i Nino prije šest mjeseci su postali roditelji malene Danice. Osim što su u braku, zajedno su dugo godina bili u emisiji "Peti dan", a sada zajedno kreću u političku borbu preko MOST-a.

O svom suprugu Marija je rekla, kako za partnera nije tražila istomišljenika, nego osobu koja misli svojom glavom. Dodala je kako se njihov život kao i život svih drugih parova najčešće svodi na uobičajene stvari, od raspodjele kućanskih poslova do brige oko djeteta.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.