Stjepan Krešić: Moja smjena je početak kraja HDZ1990

Prema informacijama koje imam, Predsjedništvo HDZ-a 1990 je donijelo tu odluku, a medijima ju je pročitao predsjednik Božo Ljubić, rekavši kako se udaljavam sa svih dužnosti i da je pokrenut stegovni postupak, izjavio je član Predsjedništva HDZ 1990 i predsjedatelj Doma naroda Federalnog parlamenta Stjepan Krešić u razgovoru za Sarajevo-x.com na pitanje je li upoznat.s razlozima zbog kojih je stranački vrh HDZ 1990 donio odluku o njegovom smjenjivanju sa svih pozicija u stranci?

Mislim da je razlog različito mišljenje i gospodi u HDZ-u 1990 smeta što imam drugačije mišljenje od predsjednika Ljubića.Sve u svemu, ovo je početak kraja te stranke, dodao je Krešić.

Kažete da ste imali drugačije mišljenje. Koje i zbog čega?

Ja od prvog dana tvrdim da je sporazum koji je predsjednik Ljubić sklopio sa predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem štetan po HDZ 1990. U tom sporazumu nema nikakve iskrenosti. Sporazum je sklopljen netransparentno, nestatutarno, mimo stranačkog predsjedništva i središnjeg odbora kao organa stranke.

Kažete da je ovo početak kraja HDZ-a 1990. Zašto ste sigurni u to?

Ovo je početak kraja HDZ-a 1990 zato što ima još ljudi koji razmišljaju kao ja, i koji neće biti dio stranke koja nije demokratska stranka, u kojoj se ne uvažava drugačije mišljenje. A Božu Ljubića bih pozvao da se sjeti kako je on zbog različitog mišljenja prije četiri i pol godine isključen iz HDZ-a BiH.

Koji je Vaš sljedeći potez, hoćete li se obratiti Visokom sudu časti HDZ-a 1990?

Neću. Meni Sud časti ne može suditi jer sam ja častan čovjek, za razliku od Bože Ljubića. Ja od danas nisam član HDZ-a 1990. Ali ću svakako ostati u politici.

U kojoj stranci?

To je manje bitno, imam brojne ponude. Gospodi koja su me otjerala poručujem da ostajem u politici, a da HDZ 1990 uskoro neće postojati.

(sarajevo-x.com)