ŠKORO "Moja ostavka je dobra za stranku, ne želim biti živući spomenik"

ŠKORO "Moja ostavka je dobra za stranku, ne želim biti živući spomenik"
Miroslav Škoro

Neočekivana ostavka Miroslava Škore na mjesto predsjednika Domovinskog pokreta izazvala je pravi mali rat unutar te stranke. Upražnjeno mjesto šefa DP-a dodatno je, čini se, pojačala netrpeljivost između nekih istaknutih članova te stranke, no u središtu sukoba posljednjih dana svakako su Škorina sestra Vesna Vučemilović i Mario Radić.

Sve je kulminiralo u petak kada je Jutarnji objavio poruku Škorine sestre Vesne Vučemilović u kojoj je zaprijetila PR savjetnici DP-a da će joj "osobno zakrenuti vratom".

Prvi put nakon eskalacije sukoba u DP-u, oglasio i sam Škoro.

"Ja sam svoje rekao, ništa se nije i neće promijeniti. Nisam se povukao iz politike, samo s mjesta predsjednika stranke. Mislim da je to dobro za stranku", izjavio je Škoro za Jutarnji.

Rekao je da je odmah nakon lokalnih izbora na sastanku vrha stranke predložio da svi skupa daju ostavke na stranačke dužnosti kako bi se nakon završenog izbornog ciklusa što prije održali izbori za novo vodstvo DP-a.

Sukob Vučemilović - Radić nije želio komentirati, ali je odbio Radićevu ideju da ga se proglasi počasnim predsjednikom DP-a.

"Ne želim biti počasni predsjednik, to me ne zanima, ne zanima me da budem živući spomenik. Postoji predsjednik stranke i točka. Kakav počasni predsjednik?", kaže Miroslav Škoro.

Škorina sestra je Vesna Vučemilović pred izbacivanjem iz stranke. Kap koja bi mogla preliti čašu strpljenja vodstva stranke vezano uz, kako tvrde, skandalozne javne istupe Vučemilović jest njeno priopćenje medijima u kojem traži hitno sazivanje sjednice Predsjedništva DP-a na kojoj bi se, među ostalim, od Škore osobno zatražilo "dodatno pojašnjenja okolnosti ostavke".

Većina članova Predsjedništva DP-a nam je poručila kako ozbiljno razmišljaju da Vučemilović izbace iz stranke.

"Zovu me članovi Predsjedništva, svi žele da ju izbacimo iz stranke. Mislim, što više da radimo s njom? Da, čini se da ćemo ju izbaciti iz stranke", rekao je sugovornik iz DP-a.

Saborsku zastupnicu i članicu Predsjedništva DP-a Vesnq Vučemilović upitana je očekuje li da će se na sjednici vodstva stranke potegnuti i pitanje njenog izbacivanja iz stranke, te da li ona uopće više želi biti članica DP-a?

"Sve opcije su moguće. Od takvih ljudi se svašta može očekivati, tako da ja ne isključujem apsolutno ništa. DP je moja stranka, ja sam ju osnivala i gradila tako da nemam namjeru izaći iz stranke. A ako imaju neki valjan razlog da me optuže i izbace - samo naprijed", rekla je za Jutarnji list Vesna Vučemilović.