Sindikat HTV Mostar uputio otvoreno pismo Boži Ljubiću

"Nazivati kalvariju, Križni put hrvatskoga radništva i djelatnika Šuma Herceg-Bosne i HRT-a d.o.o. Mostar u razdoblju korizme karnevalom neprimjereno je svakom čovjeku, a posebice jednom katoliku i predstavniku hrvatskoga naroda koji obnaša jednu tako eksponiranu javnu dužnost.

Kada se gospodin Vegar već dosjetio karnevala zašto nije preporučio svojim pretpostavljenim da stave neke nove maske na lice i obrate se organiziranoj maškaradi!?", navodi se u pismu.

U pismu se nadalje ističe kako je jasno da Vegar ne može razumjeti glad i sav očaj običnih medijskih djelatnika, jer to nikada nije ni bio. Uvijek je, kako se navodi, bio novinar (glasnogovornik) onih koji su na vlasti.

"Vlast voli služnike i poslušnike, slobodne mislioce nikada nije voljela, a istinske profesionalce uvijek je držala 'nekakvim podrivačima'.

Gospodine Ljubiću, nasilnim i nelegalnim dovođenjem poslušnika vaše stranke za v.d. glavnog urednika jedine hrvatske televizije u BiH imali ste za cilj prekinuti štrajk djelatnika koji se godinama bore za svoja temeljna ljudska prava. No, najteže vam je palo što su djelatnici HRT-a Mostar osujetili sve vaše prljave planove i digli svoj glas. Maske su pale, a završni čin spaljivanja meštra (vampira) karnevala nije daleko.

Od vas tražimo da sankcionirate ponašanje vašega glasnogovornika Vegara ili ćemo u suprotnom smatrati da su njegovi stavovi identični vašima", navodi se u pismu.

Fena