SDA SE NE MIRI S PORAZOM, PA PRAVE CIRKUS Predsjedavajućoj zaprijećeno da će joj isključiti mikrofon

Zastupnički dom Parlamenta BiH
N1

Od početka sjednice Zastupničkog doma Parlamenta FBiH koja je počela iza 14 sati dva puta je pauzirana zbog konzultacija i burne rasprave o tome je li sjednica uopće ustavna, javlja Klix.

Naime, današnjom sjednicom predsjedava Edina Gabela iz SBiH-a koja traži izjašnjavanje o dnevnom redu. A na predloženom dnevnom redu je samo jedna točka, odnosno informacija o formiranju nove vlade FBiH.

Ipak, s obzirom na to da nema suglasnosti jednog od potpredsjednika FBiH tako se ne može ni glasovati za imenovanje vlade. Ipak, većina okupljena među strankama Osmorke i HDZ-a traže usvajanje zaključaka za iznalaženje rješenja kako bi se formirala nova vlast.

S druge strane iz SDA su žestoko kritzirali predsjedavajuću Gabelu ističući da je prekršila više članova poslovnika.

U jednom trenutku je zastupnik Salko Zildžić (SDA) poručio da će ustati i ugasiti mikrofon predsjedavajuće jer nije obrazložila prekršene odredbe poslovnika i jer je insistirala na izjašnjavanju o dnevnom redu.

U tom trenutku je dana stanka, pa je sjednica nastavljena raspravom o karakteru sjednice, tj zakonitosti da se danas raspravlja o novoj vladi.

Sjednica obiluje velikim brojem prekidanja govornika.