SDA HNŽ "Potpisat ćemo sporazum s HDZ BiH i SDP-om u interesu građana"

Vlada HNŽ

Županijski odbor SDA večeras je priopćio kako će potpisati Sporazum s HDZ BiH i SDP o formiranju nove Vlade hercegovačko-neretvanske županije. Odlučeno je to nakon večerašnje sjednice Izvršnog odbora ŽO SDA.

"Uvažavajući dosadašnji tijek pregovora, trenutne političke okolnosti te svjesni političke obaveze i odgovornosti, Izvršni odbor Županijske organizacije SDA HNŽ na sjednici održanoj u Mostaru donio je odluku da potpiše Sporazum sa HDZ BiH i SDP o formiranju Vlade HNŽ", navodi se.

Odluku donijeli u "interesu građana"

"Ovakva odluka donesena je nakon više faza razgovora s onim političkim subjektima koji su na osnovu izbornih rezultata dobili legitimitet da formiraju vlast u ovoj županiji. Izvršni odbor Županijske organizacije SDA HNŽ odluku je donio isključivo u interesu svih građana ovog županije smatrajući da su iscrpljene sve političke mogućnosti u daljim razgovorima, i da ova županija treba dobiti novu Vladu", dodaje se.

Formirali tim za odnose s NES-om

"Izvršni odbor Županijske organizacije SDA HNŽ cijenjeći dosadašnji partnerski odnos s NES – regija Hercegovina, smatra da se suradnja ova dva politička subjekta treba dalje nastaviti. U tom pravcu SDA HNŽ formirao je tim koji će raditi na unaprijeđenju suradnje na razini županiji, gradova i općina za razvijanje partnerstva političkog i operativnog djelovanja SDA i NES-a na području HNŽ", stoji u priopćenju.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.