SASTALI SE LIDERI VLADAJUĆE KOALICIJE "Tvrd sastanak, ali nakon takvih obično dolaze nova rješenja"

Elmedin Konaković
N1

Lideri vladajuće koalicije na državnoj razini održali su danas sastanak u zgradi Parlamentarne skupštine BiH u Sarajevu, nakon čega su se obratili javnosti.

Edin Forto, predsjednik Naše stranke kazao je da su razgovarali o tri bloka, te da je prioritet evropski paket, prenosi N1.

“Drugi blok su svi zakoni koje je potrebno donijeti, koji nisu nabrojani kao top prioriteti u onih 14 prioriteta. Treći blok su projekti, novac, istočna konekcija i sve ono što se treba događati. Na sva ova tri bloka ćemo se kretati”, naveo je Forto.

Sljedeći domaćini sastanka su iz HDZ-a, najavio je, i izrazio nadu da će tada imati paket koji mogu objaviti.

Elmedin Konaković, lider NiP-a, rekao je da pet zakona koji su do sada usvojeni su jednako važni svima, te da će donijet korist svim građanima BiH.

“Zakon o sudovima je jedna teška tema, na njoj lomimo koplja, pokušavamo pronaći kompromis. Zakon o sukobu interesa je isto stvar i materija koja se kreće, uvažen je veliki broj sugestija“, istaknuo je.

Kazao je da danas nisu proizveli neka nova rješenja, te da se radilo o jednom tvrdom sastanaku, ali, dodaje, nakon takvih obično dolaze neka nova rješenja.