Sabor donosi zakon protiv Hrvata izvan današnje Hrvatske

bh. hrvati, hrvati bih, psovka, političari, hčsp, hrvatski sabor, hrvatski sabor, sabor, dijaspora, hrvatski sabor, Hrvati, Hrvatska, Hrvati u BIH, Hrvatska, pomoć, boravište, prebivalište, Hrvati u BIH, Saborski zastupnici, spor s Europskom komisijom., Gordan Jandroković, HDZ, SDP, ubojstvo, Stjepan Đureković, Lex Perković, Njemačka, hrvatski sabor, ustavne promjene, sdph, HDZ, slučaj Đureković, hrvatski sabor, oporba, Treći entitet, Hrvatska, Politika, sabor, Hrvatski narodni sabor, ćirilica, Vukovar, Saborski zastupnici, hrvatski sabor, sabor, Hrvati iz BiH, Hrvatska, sabor, raspuštanje , Josip Leko, Hrvati iz BiH, sabor, Hrvatska zemlja, hrvatski sabor, 25 godina hrvatske neovisnosti, Srebrenica, Hrvatski narodni sabor, hrvatski sabor, prava hrvata, hrvatski sabor, Andrej Plenković

... s Hrvatskom, te da je Parlamentarna skupština BiH odbila ratifikaciju toga sporazuma kojega je proglasila destruktivnim po vitalne interese Federacije BiH.

Slijedom toga i novoga hrvatskoga zakona, najkasnije 2012. će najveći broj Hrvata iz BiH postati „Hrvati bez hrvatskog državljanstva“ a time Hrvati bez prava glasa.

Saborski klubovi u Hrvatskom (više ne državnom) saboru 15. srpnja 2011. su podržali prijedlog zakona o Hrvatima izvan Hrvatske kojim se po prvi put sustavno uređuje odnos s Hrvatima izvan Hrvatske, s posebnim osvrtom na Hrvate u BiH. Vlada RH i zastupnici iz 11. izborne jedinice (listom čelnici HDZ-a BiH) u predizbornom vremenu obmanjuju hrvatski narod tvrdeći kako se ovim zakonom ispravlja pogreška prema Hrvatima izvan Hrvatske, a pogotovo hrvatskom narodu u BiH.

Nemoguće je sa ovoga mjesta obuhvati sve štetne odredbe toga zakona. No, da je izdajnicima iz Banskih dvora, sa Markova Trga i sa Pantovčaka u pomoć bosansko-hercegovačkog HDZ-a stvarno stalo do poštivanja Ustava, ne bi kao prvo glasačko pravo birača 11. Izborne jedinice sveli na sramotni minimum od samo tri zastupnika niti bi sada donosili zakon kojim se velikom dijelu tih državljana-birača 2012. ukida pravo glasa. Smrtnonosni udar prema Hrvatima iz BiH perfidno se kašira tobože pozitivom odredbom.

Naime, novim zakonom se predviđa i uvođenje statusa „Hrvata bez hrvatskog državljanstva“ za osobe kojima je nemoguće dobiti državljanstvo jer ne ispunjavaju uvjete ili žive u zemljama koje ne dopuštaju dvojno državljanstvo. Osobe koje će imatit takav status uživati će niz prava koja uživaju i hrvatski državljani, ali naravno neće imati pravo glasa jer Ustav RH to pravo veže isključivo za hrvatsko državljanstvo.

Oni koji su u Saboru 15. srpnja 2010. nakon prvog čitanja digli ruku za novi zakon prave se ludi. Zar ne znaju da bošnjačko-muslimanska politička elita u BiH ne odustaje od blokade zaključenja sporazuma o dvojnom državljanstvu s Hrvatskom, te da je Parlamentarna skupština BiH odbila ratifikaciju toga sporazuma kojega je proglasila destruktivnim po vitalne interese Federacije BiH. Slijedom toga i novoga hrvatskoga zakona, najkasnije 2012. će najveći broj Hrvata iz BiH postati „Hrvati bez hrvatskog državljanstva“ a time Hrvati bez prava glasa.

Prva dama iz skupine kradljivaca u HDZ-u, Jadranka Kosor uz pomoć svoga i četnčkog miljenika Milorada Pupovca, Vesne Pusić i ponovo boljševiziranog SDP-a koji sada predvodi koaliciju iz kokošinjca, vjerno ispunjavaju diktate svojih europskih gazda koji zabranjuju zauzimanje za Hrvate u BiH i sudbonosno važnu spregu sa Hrvatima diljem svijeta.

Premda Hrvatska kao potpisnica Daytonskog ugovora ne smije skršenih ruku promatrati kršenje prava Hrvata u BiH, te uz to ima i ustavnu obavezu prema bosanskohercegovačkim Hrvatima, ona ih diskriminira a nezasitljivi HDZ ih dodatno još i pljačka. Tako je samo u jednoj godini u jednoj županiji/kantonu od 1,25 milijuna Eura, koliko je hrvatska vlada namijenila tamošnjim Hrvatima, sve je usmjereno u privatne i druge crne kase a glavnog za tu pljačku osumnjičenog, stranačke kolege iz hrvatskog HDZ-a su smjestili u Hrvatsku; naravno uz lukrativno radno mjesto.

Sve to je rezultat politike nelustriranih anacionalnih jugo-nostalgičara i kradljivaca kojima na put može stati samo ujedinjena pravaško-demokršćanska-državotvorna opcija. Takvu HČSP neprekidno zagovara a istoj će još idućega tjedna biti udareni temelji potpisivanjem koalicijskog sporazuma.

Time će se na nadolazećim parlamentarnim izborima pojaviti alternativa koja će se zalagati da na prostoru hrvatskoga naroda vladaju samo Bog i Hrvati i da se u Hrvatskom državnom Saboru čuje glas 9 zastupnika iz BiH te 5 iz redova Hrvata diljem svijeta.

Budući da za čiste pravaše postoji samo jedan politički narod na jednom državnom teritoriju HČSP ne priznaje ni AVNOJ-ske i Daytonske granice te ne pristaje na podjelu jedinstvene hrvatske nacije.

Ivan Lozo, međunarodni tajnik HČSP-a i koordinator za 11. izbornu jedinicu

Izvor: http://posusje-online.info