REGIJA BIRA I Crna Gora odredila datum izbora

REGIJA BIRA I Crna Gora odredila datum izbora
Vijesti.me

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović raspisao je parlamentarne i lokalne izbore za 30. kolovoz.

"Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović nakon što je 16. lipnja 2020. godine održao konsultacije sa predstavnicima parlamentarnih partija i koalicija, koji su se odazvali njegovom pozivu, povodom određivanja datuma za održavanje parlamentarnih izbora, tijekom subote je shodno svojim nadležnostima i rokovima propisanim Ustavom Crne Gore, Zakonom o izboru odbornika i zastupnika, kao i Zakonom o lokalnoj samoupravi kada je riječ o izborima na lokalnom nivou, donio Odluku o raspisivanju izbora za zastupnike u Skupštini Crne Gore, kao i Odluku o raspisivanju izbora za odbornike, i to u: Skupštini općine Andrijevica, Skupštini općine Budva, Skupštini općine Gusinje i Skupštini općine Kotor", saopšteno je iz kabineta predsjednika.

Datum održavanja izbora za odbornike u Skupštini općine Tivat, dodaje se, određen je Odlukom o izmjeni Odluke o raspisivanju izbora za odbornike u Skupštini općine Tivat, navodi crnogorski portal 'Vijesti'.

"Suglasno prethodno pomenutim odlukama Predsjednika Crne Gore, koje stupaju na snagu danom donošenja, izbori za zastupnike i odbornike održat će se 30. kolovoza 2020. godine", zaključuje se u priopćenju.

Parlamentarni izbori u Srbiji će biti održani u nedjelju 21. lipnja, a što se tiče BiH izbori su raspisani za 15. studeni. Izbori u Hrvatskoj će se održati 5. srpnja.