Ravić potvrdio utrku za gradonačelnika Širokog: "Kraljević unazadio grad"

Dalibor Ravić i Miro Kraljević
Ilustracija / hercegovina.info

Hrvatske stranke u narednom razdoblju isturiti će kandidate na lokalnim izborima. I premda su imena manje-više nepoznata, u nekim sredinama je već jasno da će utrka biti itekako zanimljiva.

Hercegovina.info saznaje će Hrvatski republikanci imati kandidata za gradonačelnika na Širokom Brijegu.

Smatraju da se Široki Brijeg od vladavine Mire Kraljevića unazadio, te dodaju da im je to motiv da jakim kandidatom pokušaju prekinuti njegovu 16 godina dugu vladavinu.

“U biti, nije važno je li dugogodišnji širokobriješki gradonačelnik Miro Kraljević direktno odgovoran za lošu kvalitetu okoliša, loših lokalnih cesta, urbanizma, kulturocida i nepotizma koji se godinama širi sjedištem Zapadnohercegovačke županije.

Međutim, nedvojbeno je da tu ima njegove krivnje s obzirom na to da već godinama, obećanjima unatoč, nije sanirao divlje deponije, ne plaća uredno privatnike za posao koje od njih naruči, nego porezne obveznike optereti sudskim postupcima koje uredno gubi, a što se vidi kroz proračun, nije smanjio fiskalne namete gospodarstvenicima, troši namjenski javni novac dijeleći ga bez prethodno propisanih kriterija i pravila, nije izgradio kolektor premda je dopustio priključivanje fekalnih voda na mrežu koja se ulijeva u rijeku Lišticu, odgovoran za lošu kvalitetu zraka i smrad koji širi gradom iz šahtova”, kaže ispred širokobriješkog HRS-a Dalibor Ravić.

Ističe da je mnogo toga neurađenog u Širokom Brijegu, te da se aktualni gradonačelnik “nije uhvatio u koštac kako bi pronašao rješenje za uže sjedište grada (Penavića kuće, Trg žrtava fašizma i sl.), nije omogućio razvoj industrijske zone Vrace u kojoj nije riješeno apsolutno ništa (pristupni put, zemljište, struja, voda i sl.)”.

“Ako smo išta mogli naučiti kroz predugu Kraljevićevu vladavinu Širokim Brijegom, koji je u tom razdoblju obogaljen, to je da gradonačelnik nema sposobnost planiranja i provođenja dugoročnih projekata. Kraljević zna improvizirati, zna kupovati glasove i zna postavljati rođe na ove ili one pozicije, no sve to samo odmaže kada je riječ o lokalnim problema posebice zagađenja okoliša, što smećem što fekalnim vodama koje se ulijevaju u Lišticu”, zaključio je Ravićza hercegovina.info.

Upitan jel upravo on protukandidat Kraljeviću, ističe da je on kao pojedinac potpuno nebitan, ali da je došlo vrijeme da se Kraljeviću kaže “Dosta!