Ratko Mladić živio u Beogradu, u Lazarevo doveden dva dana uoči uhićenja!

Jedan od stanova koje je koristio nalazi se u novobeogradskom naselju Šest Kaplara, koje je ime dobilo po višeskatnicama u kojima žive uglavnom bivši časnici.

Praznik 6. svibnja

Inače, u selo pored Zrenjanina doveden je samo dva dana prije uhićenja.

Ova informacija "Dnevnom avazu" potvrđena je iz srbijanskih policijskih krugova.

Ona je potvrdila sve pretpostavke javno izrečene proteklih godina - da je najveći ratni zločinac s ovih prostora u miru provodio umirovljeničke dane u prijestolnici države koja ga je štitila.

Članovi obitelji srebreničkog kasapina, koji inače žive u Istočnom Sarajevu, održavali su proteklih nekoliko godina kontakte s Mladićima iz Lazareva.

U kući u kojoj je i sam zločinac s vremena na vrijeme boravio inače žive Dragan i Rada Mladić sa sinovima Nebojšom i Dankom te Draganov brat Branislav. Često su im u posjet dolazili Ratkova supruga Bosiljka i sin Darko, koji žive u Beogradu.

Ponekad bi se obiteljskim okupljanima pridružio i sam krvolok. Taj sistem "bježanja od pravde" prakticiran je godinama i za sve to vrijeme Mladića, tobože, ni srbijanska obavještajna služba ni policija nisu mogle locirati!?

Da to nije istina, govori sljedeći podatak: prije samo 20 dana tijekom proslave slave Sv. Đorđa (6. svibnja) u seoskoj oronuloj kući bili su Ratkova životna suputnica Bosiljka i njihov sin Darko sa suprugom i djecom.

Je li s njima ručao i koljač? Je li mu i tada bila "oduzeta ruka"? Je li i na toj proslavi bio blijed i loše izgledao? To su ostale dužne kazati vlasti u Beogradu.

Ratku Mladiću u navodnom bijegu, kako se ispostavilo, nije ništa nedostajalo. Uz to, redovno je naručivao posjete svoje obitelji i podsticao ih na druženje.

Primjerice, 20. ožujka 2010. godine okupljanju u Lazarevu pridružile su se i Milica Avram, Ratkova sestra koja živi u Vojkovićima, u blizini Sarajeva, kao i Radinka, udovica Ratkovog brata Milivoja, koja ima kuću u Kasindolu.

Ovogodišnje prvomajske praznike Mladići, i oni iz Srbije i oni iz okolice Sarajeva, proveli su na Zlatiboru. Bili su tu i bratići i sestrići.

Izlaze pikanterije

Za ove detalje znao je cijeli policijsko-obavještajni vrh Srbije. Mada su i njihove ranije tvrdnje da "intenzivno tragaju za Mladićem, ali ne mogu ga naći" bile smiješne, sada, kada pikanterije počinju izlaziti na vidjelo, čine se još smješnijim.

Tragično je, međutim, što vjerojatno nikada neće biti skinut veo s mnogo strašnijih i užasnijih činjenica koje su u proteklih 16 godina pratile zaštitu Mladića, posebice one o vjernim političkim jatacima.

Srbija je uhićenjem prije dva dana kupila šta je htjela i kada je htjela, ali ne treba dozvoliti da se zaboravi da su kreatora najvećeg pokolja od Drugog svjetskog rata njene vlasti brižno čuvale u svom krilu.