RADNA VEČERA Izetbegović i Čović kod Satltlera razgovarali u mraku, pa otišli neraspoloženi

Bakir Izetbegović, Dragan Čović
A. Čengić/Avaz

Lideri HDZ-a i SDA Dragan Čović i Bakir Izetbegović, završili su radnu večeru kod veleposlanika EU Johanna Sattlera kojoj su prisustvovali američki i europski službenici. Sastanak je ranije napustio Milorad Dodik (SNSD).

Niko od aktera večerašnjeg susreta, kojeg je omeo i nestanak električne energije u rezidenciji veleposlanika EU, nije bio raspoložen za izjave.

Oko 20:30 sati je naime nestalo električne energije u cijeloj ulici, pa tako i vili gdje se odvijao sastanak. Sattlerova rezidencija je ostala bez napajanja električnom energijom, kao i ostatak uske ulice u centru Sarajeva. Prema onome što se moglo vidjeti s ulice, u kući nisu gorjela svjetla, ali nije poznato da li je neka od prostorija ipak obasjana svjetlom uz pomoć agregata

Dodik, Čović i Izetbegović su po izlasku iz rezidenciju odmah sjeli u svoje automobile i tako ostavili bez detalja sastanka brojne novinarske ekipe koje su po snijegu i niskoj temperaturi čekali nekoliko sati, javlja Klix.

Bakir Izetbegović,Dragan Čović

Razgovori bh. lidera, iz vlasti i oporbe, sa Matthew Palmerom i Angelinom Eichhorst počeli su rano jutros, a bit će nastavljeni i u narednim danima s ciljem pronalaska rješenja za izmjene Izbornog zakona koje će prihvatiti sve strane.

Bakir Izetbegović je danas poručio da probosanski blok neće pristati na izmjene Izbornog zakona samo za izbor člana Predsjedništva BiH bez izmjena izbora za Dom naroda Parlamenta Federacije BiH, dok je Dragan Čović danas poručio da je protiv redukcije ovlasti Federalnog doma naroda.