Puljić: Nad Hrvatima se vrši etnocid, kulturocid i etničko čišćenje

Puljić ističe da je prije rata u BiH živjelo oko 820 000 katolika, a da ih je sada oko 450 000, te da je u Sarajevu prije sukoba bilo oko 30 000 katolika, a da ih je danas ostalo između 12 000 i 15 000.

"Kada neki katolik traži posao, ili neke administrativne stvari, odmah postane jasno gdje živi i da nema jednaka prava. Ni naši predstavnici u vlasti nisu podupirali opstanak i ostvarivanje prava, a međunarodni predstavnici nisu zainteresirani da o tome govore niti su pokazali interes" - navodi Puljić.

Prema njegovoj ocjeni, iznesenoj u intervjuu "Kro-portalu" (Croportal.ba), u Europi kao da ne vide negativan stav prema svemu što je katoličko u BiH.

"Hrvati su krivi, jer su katolici. Oni koji misle da će riješiti BiH samo sa dva naroda, jer računaju sa brojnima i jačima - njima odgovara ovakav stav prema Hrvatima nad kojima se vrši etnocid, kulturocid i etničko čišćenje . Još je čudnije da su tu klimu dugo godina nametali kao kompleks i Republici Hrvatskoj, koja se bojala da zauzme jasniji stav prema nama. I danas je u hrvatskoj javnosti prejak animozitet prema Hrvatima u BiH" - smatra Puljić.

Govoreći o pokušaju deložacije iz njegove rezidencije, Puljić je naveo da je politička i društvena javnost upoznata o činjenicama, kao i o sudskoj presudi.

"Ja sam jasno rekao da sam spreman braniti crkvenu imovinu. Izjavio sam da samo preko mene mrtvog mogu ući u ovaj ordinarijat. Kod toga i ostajem. Moja je dužnost da čuvam i branim crkvenu imovinu. Ničije ne otimamo, ali svoje imamo pravo braniti" - zaključio je kardinal Puljić.

srna