PRVE NEPRAVILNOSTI Za izbore se prijavilo 25 umrlih osoba

Izbori
hercegovina.info

Središnja izborna komisija Bosne i Hercegovine sutra organizira žrijebanje političkih subjekata za utvrđivanje redoslijeda na glasačkom listiću. Žrijebanje će biti javno, a zbog epidemiološke situacije prenosit će se uživo na web stranici ove institucije. Inače, rok za podnošenje prijava birača koji glasaju izvan BiH istekao je u ponoć 1. rujna. Prijavilo ih se oko sto tisuća.

U SIP su pristigle i posljednje prijave birača za glasanje izvan Bosne i Hercegovine. Nepravilnosti ima, kaže predsjednik Komisije Željko Bakalar, ali koliko - tek će se znati po okončanju provjera i dodatnih kontrola nakon čega će biti donesena odluka o zaključenju središnjeg biračkog spiska za glasanje izvan BiH.

"Određene nepravilnosti smo već zapazili – imamo 25 prijava za glasanje van Bosne i Hercegovine od osoba za koje smo utvrdili da su umrle. Veći dio materijala već smo poslali Tužiteljstvu", ističe Bakalar.

Podsjetimo, SIP je ovjerio 2.258 kandidacijskih listi sa 21.513 kandidata za sudjelovanje na lokalnim izborima 2020. godine.