PREDSJEDNIK NES-a BIJESAN "S lažovima i prevarantima nema pregovora"

Nermin Ogrešević
Cazin.net

Nakon što je danas, očekivano, SDA izradila NES i ušla u vlast u HNŽ s SDP-om i HDZ-om, ostavljajući svoje partnere u oporbi, reagirao je predsjednik NES-a Nermin Ogrešević.

Naime, SDA je htjela uvaliti NES u vlast u HNŽ, međutim na to nije pristao SDP. Iz NES-a su očekivali da će SDA ipak inzistirati i održati obećanje da su partneri na svim razinama. Danas je pak postalo jasno da je SDA-u draža vlast od bilo kakvog obećanja, pa su formirali Vladu HNŽ bez NES-a.

U svojoj reakciji, Ogrešević je naveo da je to očito varanje i laganje.

"Varanjem i laganjem partnera prilikom uspostave vlasti u Hercegovačko-neretvanskoj županiji, SDA je poslala ružnu poruku svim zagovornicima formiranja probosanskog bloka. Priča o probosanskom bloku, a što priželjkuje veliki dio bh. javnosti, ne može se graditi na neprincipijelnim osnovama. Ne možemo se lagati i varati, a SDA je na primjeru HNŽ pokazala da se nije odmakla od tog svog pristupa", naveo je Ogrešević prenosi Raport.

On je naveo da se upravo na primjeru HNŽ mogla pokazati čvrstina ovog bloka.

"Upravo u HNž smo mogli pokazati čvrstinu tog probosanskog bloka. Baš onako kako su to uradili NES i SBiH odbijanjem da budu dio državne i federalne vlasti, držeći se svojih principa. Kapitulacija SDA u HNŽ je poruka i onima koji su nas poticali na okupljanje", naveo je Ogrešević.

Na kraju je poručio da nema više pregovora sa SDA.

"Što se NES-a tiče, nema daljih pregovora, ni po dubini ni po širini, sa SDA Hercegovačko-neretvanske županije. Ovim jednostranim pristupom, SDA je prekinula pregovore i jasno kazala da je njihov partner SDP i HDZ. NES više nije partner SDA u HNŽ. S lažovima i prevarantima nema pregovora", istakNUO je Ogrešević.

Podsjetimo, na današnjoj Skupštini HNŽ-a nije se pojavio zastupnik NES-a Nermin Vrtić.