POVJERENSTVO ZA PROMET Oporba oborila Fortin zakon za Čovićevog zeta

Zastupnički dom Parlamenta BiH
Fena

Povjerenstvo za promet i komunikacije Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine nije usvojilo izmjene Zakona o Agenciji za pružanje usluga u zračnoj plovidbi (BHANSA) kojim je, između ostalog, predviđaju neograničen broj mandata rukovodstvu agencije na čijem je čelu je trenutno zet lidera HDZ-a Dragana Čovića Davorin Primorac, javlja Faktor.

Podrška je uskraćena na Povjerenstvu zahvaljujući članovima koji dolaze iz oporbenih stranaka.

Prema informacijama Faktora, za su bila četiri člana ovog povjerenstva koja dolaze iz vladajućih stranaka, četiri člana su bila protiv, a suzdržan je bio Šemsudin Mehmedović, također iz oporbe, iako je ranije najavio da će biti protiv.

Sada Zastupnički dom može ne prihvatiti negativno mišljenje ovog nadležnog povjerenstva i zakon vratiti na ponovno odlučivanje, ali u slučaju i drugog negativnog mišljenja, zakon automatski pada.

"Oporba je protiv doživotnog mandata članova Vijeća Agencije. "Trojkaši", HDZ i SNSD, naravno, nemaju ništa protiv. E to je konstruktivna oporba u praksi", naveo je danas Milan Dunović, predsjedavajući Kluba zastupnika DF-a u bh. Parlamentu i član Povjerenstva za promet i komunikacije Zastupničkog doma.

Osim Dunovića, protiv je bio Nenad Grković, zastupnik stranke Za pravdu i red, Jasmin Emrić, zastupnik NES-a, te Edin Ramić, zastupnik SDA.

Mehmedović, koji je pak bio tek suzdržan, ranije je izjavio da će biti protiv ovakvog zakona, a ako ipak prođe u prvom čitanju u Zastupničkom domu da će uložiti amandmane, ocijenivši da je "ovakav zakon štetan po BiH".

Ostale članove devetočlanog povjerenstva čine Jasmin Imamović (SDP), Sanja Vulić (SNSD), Slavko Matić (HDZ) i Nihad Omerović (NiP).