Politički magazin "60 minuta" antihrvatski je i pristran medij, koji izravno podupire politiku SDP-a BiH

60 minuta, FTV, ivo banac, 60 minuta, RAK, FTV, Bakir Hadžiomerović, Slobodan Vasković, Zlatko Lagumdžija, Bakir Hadžiomerović, Bakir Hadžiomerović, Slavo Kukić, branitelji, Zlatko Lagumdžija, Milorad Dodik, 60 minuta, Bakir Hadžiomerović, zaštita, policija, Milorad Dodik, FTV, presuda, Bakir Hadžiomerović, slobodna bosna, Bakir Hadžiomerović, SDP BIH, Bakir Hadžiomerović
...predstavnike i da je normalno formirati vlast bez onih kojimaje hrvatski narod dao izborni legitimitet, Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskoga rata obratila se gospodinu Bancu otvorenim pismom. Pismo prenosimo u cijelosti.

Poštovani g. Banac,

Na našu žalost Vi i g. Mesić uvijek se pojavite kao joker bošnjačkim nacionalnim interesima. Kao što Vas urednik "60 minuta" Bakir Hadžiomerović nazva "uglednim profesorom i jednim od vodećih hrvatskih intelektualaca", dođete kao melem na ranu kad treba vodu navratit na bošnjački mlin, a na štetu hrvatskog naroda u BiH.

Svakom iole inteligentnom čovjeku jasno je da je Bosna i Hercegovina država tri konstitutivna naroda i logično je da svaki narod želi imati svoje predstavnike u tijelima izvršne, zakonodavne i sudbene vlasti. Problem nastaje kada većinski bošnjački narod želi uvesti građanski sustav, što automatski dovodi hrvatski narod u status nacionalne manjine.

Strahovito je bolno gledati Vas kako bez imalo emocija objašnjavate u emisiji "60 minuta" da je unutarnja stvar BiH da Bošnjaci biraju hrvatske predstavnike i da je normalno formirati vlast i bez predstavnika hrvatskog naroda kojima je taj narod dao izborni legitimitet.

Politički magazin "60 minuta" antihrvatski je i pristran medij, koji izravno podupire politiku SDP-a BiH, što je u suprotnosti sa Zakonom o medijima BiH. G. Ivo Josipović, predsjednik Republike Hrvatske, i gđa Jadranka Kosor, predsjednica Vlade Republike Hrvatske, s pravom ukazuju na političko nasilje koje pokušavaju SDP i SDA nametnuti Hrvatima u BiH, ali iskusni sarajevski novinari uvijek pronađu takve kao što ste Vi i g. Mesić da ih laskavim riječima i sitnim počastima stave u funkciju bošnjačkih interesa, a na štetu hrvatskog naroda.

Mi smo narod koji je stoljećima u kolonijalnom položaju i danas, kada želimo izboriti svoje nacionalno pravo na slobodu, opstojnost, jednakopravnost, jezik, kulturu, vjeru i prosperitet, takvi kao Vi i Mesić uvijek ste pripravni nanovo nas prikovati na križ, a poslije oprati ruke kao Poncije Pilat.

Činite nam zlo i nepravdu, ali mi se ipak molimo Isusu Kristu da vas upita zašto nas progonite i da vam Božijom milošću providi pute, stoji u otvorenome pismu Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata gospodinu Ivi Bancu.