PENDEŠ BRANILA POVIŠICU POLITIČARIMA Populizam joj je da se spriječi povećanje plaća za 500 maraka onima koji ih imaju i do 8 tisuća

Marina Pendeš
Dnevni list

Što je najavljeno, to se i dogodilo – izaslanici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH usvojili su prijedlog proračuna za 2022. godinu.

Sve bi to bilo za pohvalu da se, kako i u svemu što ova vlast radi, ne krije kvaka – njime je previđeno povećanje plaća izabranim i imenovanim dužnosnicima za više od 500 maraka.

A do kuda ide beskrupuloznost bh. političkih (kvazi)elita najbolje se vidi iz izlaganja izaslanice HDZ-a BiH Marine Pendeš kojoj su inicijative da se spriječi povećanje plaća za više od 500 maraka ljudima koji već imaju plaće i do osam tisuća maraka – populizam, prenosi Dnevni list.

"Ja smatram da društvena potrošnja ima veze s povećanjem plaća. Ukoliko niste povećali plaću radnicima, a radnik je između ostalog i izaslanik u Parlamentarnoj skupštini BiH, onda oni nemaju mogućnost da to potroše bilo gdje, odnosno u veleprodajama i bez obzira’, branila je Pendeš povećanje plaća izaslanicima. Svaki komentar je suvišan.