OPORBENA PREPUCAVANJA Mostarski SDP-ovci tvrde da je HRS pravna ekspozitura HDZ-a

Gradski vijećnici
hercegovina.info

Nakon posljednje sjednice Gradskog vijeća Mostara iz Hrvatske republikanske stranke, čiji se članovi vole nazivati oporbom, odaslan je niz neistina i manipulacija kojima žele stvoriti dojam da su vijećnici BH Bloka, prvenstveno SDP-a stali u zaštitu tzv. Stručnog povjerenstva za urbanizam na čelu s bivšim šefom mostarske SDA Zijadom Hadžiomerovićem.

Usput, po dobro poznatom receptu HRS-ove kuhinje manipulacija, protura se teza da SDP tako štiti nekakve bošnjačke interese. Koliko su navedene teze, koje samo HRS može smisliti, glupe, čitatelji će najbolje zaključiti sami kad pročitaju imena i prezimena spomenutog povjerenstva, a osim pomenutog Zijada Hadžiomerovića tu su još: Vjekoslav Tomić, Marinka Zadro i Mladen Čabrilo. Kada uzmemo u obzir stranačku pripadnost navedenih ljudi samo je u nacionalističkim glavama HRS-a, SDP-ovo ne priklanjanje ni HDZ-u ni SDA stavljanje na nečiju nacionalnu stranu.

Naša odluka je prilikom glasovanja bila potpuno jasna: Kontraproduktivno je smjenjivati nešto za što je odlučeno da će za mjesec dana biti ponovo izabrano, a da su to u HRS-u znali svjedoči činjenica što su na početku sjednici pozvani da dostave listu kandidata za izbor novog Povjerenstva. Svojim glasanjem žetončići iz HRS-a potvrdili su našu tezu, jer je sad jasno da su do izbora novog Povjerenstva HDZ i HRS pokušali ostvariti svoje interese. Interesantno je istaći kako HRS nigdje ne spominje da je upravo zahvaljujući glasovima i SDP-a oboren Izvještaj o radu Povjerenstva, kojeg je podržala SDA.

Nama je potpuno jasno da su određeni vijećnici HRS-a, zbog nedostatka kadrova u HDZ-u, postali pravni zastupnici „stožerne“ stranke. Ostaje da vidimo kroz kakve angažmane koje im HDZ, uz prešutnu suglasnost SDA može osigurati, će biti naplaćene usluge.

Zbog javnosti i još jedne bestidne laži koja se plasira iz HRS-a, dužni smo reći i to da je Klub SDP-a podržao ustupanje na korištenje dva gradska prostora Crkvi, no svjesni smo i činjenice da smo kao Vijećnici dužni štiti interes Grada Mostara. „Eksperti“ iz HRS-a bi pak trebali znati da se nacionalizirana imovina rješava Zakonom o restituciji na državnom nivou, a ne u Gradskom vijeću. Dok ne osvoje mandat u državnom parlamentu, a budući da se bestidno ulizuju Crkvi nepotrebno dižući nacionalne tenzije, savjetujemo im da sukladno pravnom angažmanu s HDZ-om, potonjim pomognu oko „neradne nedjelje“ budući da se amandman ne može uložiti na odluku koja nije na dnevnom redu sjednice.  

Umjesto navodnih sukoba u oporbi koji se pokušavaju vještački iskonstruirati, pravo je pitanje da li su građani Mostara uz HDZ, SNSD i SDA dobili četvrtog vladajućeg partnera koji se odaziva na skraćenicu HRS! – navodi se u priopćenju SDP-a.

Reakciji SDP-a Mostar pretodilo je priopćenje HRS-a.