OPORBA BLOKIRALA Ništa od imenovanja Marina Vukoje i Arnela Isaka, prekinuta sjednica Zastupničkog doma Parlamenta FBiH

Zastupnički dom Parlamenta FBiH
Fena

Prekinuta je izvanredna sjednica Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH na kojoj se trebalo raspravljati o Odluci o izmjenama Odluke o izboru predsjednika, zamjenika predsjednika i članova radnih tijela Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH, javlja Avaz.

Na početku sjednice dodijeljeni su mandati novih šest zastupnika, pa je nakon toga napravljena stanka. Za vrijeme stanke trebala je biti održana sjednica Povjerenstva za izbor i imenovanje Zastupničkog doma PFBiH, na kojoj se trebalo raspravljati o imenovanju Marina Vukoje u Ustavni sud BiH i Arnela Isaka na mjesto dopredsjedavajućeg Zastupničkog doma PFBiH, ali ona se nije održala.

Nije bilo kvoruma

Povjerenstvo je trebalo popuniti i nedostajuće članove nakon što su se neki zastupnici odrekli mandata, ali planirana je i izmjena još nekih članova Povjerenstva.

Međutim, kako Povjerenstvo nije popunjeno, jer su se mandata odrekla dva zastupnika HDZ-a, trenutna koalicija nije imala većinu u njoj, pa je oporba blokirala kvorum i ispunjavanje Povjerenstva.

Imenovanja Vukoje i Isaka

Podsjećamo, oporbeni zastupnici u Povjerenstvu za izbor i imenovanje su Irfan Durić (NES), Edina Gabela (SBiH), Eldar Čomor (SDA) i Dajana Čolić (DF Željko Komšić).

Kako se nije održala sjednica Povjerenstva, neće biti ništa od imenovanja Marina Vukoje u Ustavni sud, niti Arnela Isaka na mjesto dopredsjedavajućeg Zastupničkog  doma PFBiH.