ODOŠE U OPORBU HDZ neće podržati Vladu HBŽ

Zgrada Vlade HBŽ
Vlada HBŽ

HDZ Bosne i Hercegovine danas je izdao priopćenje u kojem navodi kako neće podržati Vladu Hercegbosanske županije.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

Obaviješteni od Županijskog odbora HDZ-a BiH HBŽ-a, kako je Skupština ove županije utvrdila termin održavanja sjednce, na kojoj bi se navodno trebala potvrditi nova Vlada HBŽ-a, obavještavamo javnost kako Hrvatska demokratska zajednica BiH i njeni zastupnici neće podržati najavljenu Vladu niti biti dio takve potencijalne skupštinske većine.

Informacija koja se pojavila u dijelu medija, kako će većinu u Skupštini Hercegbosanske županije, između ostalih činiti i HDZ BiH, nije točna. 

Ukoliko će neki zastupnici sudjelovati u radu, onda će sudjelovati na osobnu odgovornost i sa osobnim stavom, a nikako kao zastupnici koji su dobili mandat na Općim izborima 2018. godine kao kandidati HDZ BiH.  Zastupnici HDZ-a BiH neće podržati formiranje nove Vlade, bez predhodne suglasnosti i odluke Predsjedništva HDZ-a BiH i Županijskog odbora HDZ BiH HBŽ-a, kao i potpisanog koalicijskog sporazuma između stranaka koje će činiti novu većinu. 

Pozivamo sve dužnosnike HDZ-a BiH Hercegbosanske županije da se drže Programa, Statuta i Odluka svih stranačkih razina. Svi oni koji se ne budu pridržavali Odluka Predsjedništva HDZ-a BiH te učine težu povredu Statuta HDZ BiH, biti će politički sankcionirani ili isključeni i brisani iz članstva HDZ-a BiH", priopćeno je.

Skupština Vlade HBŽ bit će održana u četvrtak 17. rujna u Tomislavgradu 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.