Novi sastanak SDA i HDZ-a zakazan za 28. listopad

Bakir Izetbegović
Arhiva

Bakir Izetbegović, predsjednik Stranke demokratske akcije, kazao je u petak nakon konstituirajuće sjednice Predsjedništva ove stranke, da slijede novi razgovori s Hrvatskom demokratskom zajednicom - kazavši da očekuje prestanak blokada.

On je kazao da su ogromna sredstva na čekanju zbog nezavršenih procedura kada je u pitanju formiranje Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

''SDA je ponovila zahtjev da se konačno završi fomiranje Parlamentarne skupštine BiH, ogromna sredstva su na čekanju. To je jedno protivustavno djelovanje koje je kažnjivo. Pozdravili smo spremnost HDZ-a da se odnosi dodatno popravljaju. Očekujemo da se konačno prestane s blokadom Federalne razine vlasti. Također, očekujemo od njih da najavljeni materijal za izborni zakon ne bude u koliziji s mišljenjem Europske komisije i presudama za ljudska prava'', kazao je Izetbegović – prenosi N1.

Potom je govorio i o migrantskoj krizi koja u BiH i dalje traje.

''Migrantska kriza prijeti da se pretvori u humantiranu katastrofu. To ne može biti problem Unsko-sanske županije, Bihaća i općina s bošnjačkom većinom'', ocijenio je Izetbegović.

Na pitanje kako komentira događanja u vrhu Europske unije posljednjih dana, lider SDA poručio je da se šalje loša poruka.

''Stalno su im puna usta kako treba proširiti EU - loša, deprimirajuća poruka. Ali mi ćemo nastaviti svoj put i naše napore'', rekao je on najavivši novi susret s HDZ-om za 28.listopad, navodi N1.